Konya'da vakalar arttı sağlık çalışanları yoruldu

Konya'da vakalar arttı sağlık çalışanları yoruldu
Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, “. Konya'da artan vaka sayısıyla birlikte, sağlık çalışanlarımızın iş yükü de arttı” dediSağlık-Sen Konya Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulunda yeni başkan seçilen...

Sağlık-Sen Konya Şube Başkanı Dr. Ahmet Uzunay, “. Konya'da artan vaka sayısıyla birlikte, sağlık çalışanlarımızın iş yükü de arttı” dedi

Sağlık-Sen Konya Şubesi’nin 6. Olağan Genel Kurulunda yeni başkan seçilen Sarayönü Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet Uzunay, yönetimi ile birlikte Anemon Otel'de bir basın toplantısı düzenledi. Yeni bir ekip oluşturduklarını dile getiren Uzunay, Sağlık-Sen Konya'da yeni bir sayfa açtıklarını ifade etti.

 

KİMSEYE BİR KİNİMİZ YOK

Yeni yönetimi sahayı iyi bilen ve sahada olan isimlerden oluşturduklarını aktaran Uzunay, “ Bundan böyle sahaya daha çok hakim olacağız. Sorunların çözüme kavuşturulması noktasında daha hızlı davranacağız. Yeni şeyler söyleyeceğiz ve yeni işlere imza atacağız. Biz, Sağlık-Sen Konya ailesi olarak küçük bir topluluk değiliz. 9 binin üzerinde üyemiz var. Biz, insana hizmet eden bir sektörün çalışanlarıyız. Sağlık çalışanlarımızın sahada huzurlu çalışması ve hakkını alması gerekir. Tek adaylı bir kongre sürecini geride bıraktık. Kimseye bir kinimiz yok. Gruplaşmaların önüne geçmek için yönetime talip olduk. Sahada üyelerimiz değişim istiyordu” şeklinde konuştu.

 

PSİKOLOJİK VE BEDENEN YORULMA ÇOK FAZLA

“Pandemide artış olan bir süreci yaşıyoruz” diyen Dr. Ahmet Uzunay, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sağlık çalışanlarımız bu sürecin kahramanı. Onların değerini bilmeliyiz. Biz, o kahramanların hakkını savunmak, onlara destek olmak için görev yapacağız. Konya'da artan vaka sayısıyla birlikte, sağlık çalışanlarımızın iş yükü de arttı. Onların onore edilmesi gerekir. Biz, sağlık çalışanlarımızın her daim yanındayız. Bunu böyle bilsinler. Konya'daki sağlıkçı arkadaşlarımız bu süreçte gerçekten çok yoruldu. Konya’da vaka sayısı çok arttı. Bu süreç içinde psikolojik ve bedenen yorulma da çok fazla oldu. Bugün, kişiler en yakınlarını bile ziyaret etmek istemiyor. Ama arkadaşlarımız fedakârca görevlerinin başında. Onların kaygısı yok, virüsten korkusu yok. Onların motive edilmesi gerekiyor. Sağlık çalışanlarının desteğe ihtiyacı var. Bu süreç biraz daha sürecek. Bugün artmış vakaları görüyoruz. Süreç çok iyi yönetildi. Güçlü bir sağlık alt yapımız var. Bu alt yapıyla başarılı bir sınav verdik virüse karşı. Motivasyonumuzu kaybetmezsek, virüsü tam anlamıyla yeneceğiz.” Başkan Uzunay'ın açıklamasının ardından Sağlık-Sen Konya Şubesinin yeni yönetimi tanıtıldı. Yeni yönetim şu isimlerden oluştu; “Salih Yiğit, Yusuf Bozkurt, Hamdi Yazgan, Kerem Şafak, İsmail Arslanpınar, Zafer Zeybek.”