Konya’da hastalık pik seviyesine ulaşıyor

Konya’da hastalık pik seviyesine ulaşıyor
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklama yaptı. Koca, Konya'da hastalığın pik seviyesine gittiğini belirterek uyardı: "Kurban Bayramı'na doğru illerdeki vaka seyrine göre il bazında birtakım...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu Toplantısı’nın ardından açıklama yaptı. Koca, Konya'da hastalığın pik seviyesine gittiğini belirterek uyardı: "Kurban Bayramı'na doğru illerdeki vaka seyrine göre il bazında birtakım kısıtlamalar olabilir. Gelecek hafta yine konuşmuş olacağız."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şunları aktardı:

'8 ilimizde asker uğurlama yasaklandı.

Kovid - 19 tedbirlerine uymayan 18 bin kişiye para cezası kesildi.

KONYA'DA VAKA SAYISI PİK 

Konya başta olmak üzere bazı illerde hastalık pik seviyesine ulaşıyor.

"Diyarbakır, Konya, Adana, Gaziantep, Urfa en yüksek vaka sayılarını yeni görüyor. Vaka artışlarının tedbirlerin gücüyle azalacağını düşünüyoruz."

"Asker uğurlamasında ne uğurlayan ne de uğurlanan hiç risk almamalıdır. Sağlık da vatani göreve saygı da bunu icap ettirir."

:"Tatile gidenler tedbirlerin tatilcilerin lehine olduğunu bilmelidir. Kalabalıklardan uzaklaşanlar mesafe kuralını uygularsa müteşekkir kalırız"

Son 24 saatte 22 kişi vefat etti, 1041 yeni vaka tespit edildi.

Son 24 saatte 2 bin 219 kişinin daha iyileşmesiyle Kovid-19 tedavisi tamamlananların sayısı 187 bin 511 oldu.

13 ilimizde en yüksek haftalık vaka sayılarına son 1 ay içinde veya yeni ulaşılmaktadır. Yeni vakalar belli illerde yoğunlaşmaktadır."

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "(Kovid-19 salgını) Anadolu'da birinci dalga halen devam ediyor."

Koca: "Son 3 gün en az vaka görülen iller; Tunceli, Artvin, Iğdır, Erzincan, Bayburt, Kırklareli ve Bilecik oldu."

KONYA İLK 5'TE

"(Kovid-19) Son üç gün ortalamasıyla en çok vakanın görüldüğü iller; İstanbul, Ankara, Gaziantep, Konya, Mardin, Diyarbakır ve Şanlıurfa."

"(Kovid-19 tedavisi) Ortalama hastanede yatış süresi 21-22 günden 3 günlere, ortalama yoğun bakım süreleri 18-20 günden 2 günlere kadar indi"

İL BAZINDA KISITLAMA GELEBİLİR

"Kurban Bayramı'na doğru illerdeki vaka seyrine göre il bazında birtakım kısıtlamalar olabilir. Gelecek hafta yine konuşmuş olacağız."

"(Okullardaki Kovid-19 tedbirleri) 31 Ağustos'a doğru salgının seyrinde farklılık olursa, online ya da hibrid birtakım yöntemler önerilebilir"

"(Antikor testlerinin sonuçları) 18 bin kişinin tamamlanmasıyla muhtemelen haftaya açıklamış oluruz."