Konya için derbi zamanı

Konya için derbi zamanı
Konya nın El Clasico sunda ilk perde Pazar günü sahnelenecek. Sarayönü Belediyespor, bir başka Konya temsilcisi olan Akşehirspor u kendi sahasında konuk edecek. Konya nın kalbi ise bu maçta atacak. Amatör futbol camiasının bu karşılaşmaya...

Konya nın El Clasico sunda ilk perde Pazar günü sahnelenecek. Sarayönü Belediyespor, bir başka Konya temsilcisi olan Akşehirspor u kendi sahasında konuk edecek. Konya nın kalbi ise bu maçta atacak. Amatör futbol camiasının bu karşılaşmaya büyük ilgi göstermesi bekleniyor. Karşılaşma Sarayönü İlçe stadında 15:00'te oynanacak.

Bu hafta puan kaybetse de zirve ortaklığı devam eden Sarayönü Belediyespor, hafta sonu bir diğer Konya temsilcisi Akşehirspor la k karşı karşıya gelecek. Zirve rakiplerinin kağıt üzerinde favori olduğu karşılaşmalara çıkacağı haftada temsilcimizin mutlak 3 puana sahip olması gerekiyor. Geçtiğimiz yıllarda kıyasıya bir mücadeleye tutuşan ve büyük çekişmeye sahne olan Sarayönü Belediyespor ve Akşehirspor karşılaşmasının bu yılda nefes kesmesi bekleniyor. Derbiye ev sahipliği yapacak olan Sarayönü'nde, Pazar günü saat 15:00'te hayat duracak.

Zirve yarışından geride kalmamak için sahaya çıkacak olan temsilcimizde hedef mutlak galibiyet. 3 puan için mücadele edecek olan yeşil siyahlılar, puanını 10 yapmak istiyor. Akşehirspor karşılaşmasının hazırlıklarına bugün başlayacak olan Sarayönü Belediyespor da eksik oyuncu bulunmuyor. Puan durumunun 7. sırasında bulunan Akşehirspor 3 maçın 1'nde galip gelirken, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı. 4 gol atıp, 4 gol yiyerek 4 puan toplayan Akşehispor, kendisi için şampiyonluktan daha önemli olan bu maçı kazanmak istiyor.

Yeşil-siyahlılar bariz üstün

İstatistiklere bakıldığı zaman ise Sarayönü Belediyespor un üstünlüğü göze çarpıyor. İlk defa 2014-2015 sezonunda karşılaşan iki takımın arasında oynanan karşılaşmalarda Akşehirspor un galibiyeti bulunmuyor. 2014-2015 sezonunda ilk maçta deplasmanda Akşehirspor la 2-2 berabere kalan yeşil siyahlılar, ikinci maçta kendi ev sahipliğinde rakibini 2-0 yenmişti. 2015-2016 sezonunda ise iki karşılaşmada da Akşehirspor 1-0 kazanmıştı. Geçtiğimiz yıl hem içerde hem de dışarda Akşehirspor'u mağlup eden Sarayönü Belediyespor, rakibine karşı 5'nci galibiyetini almak istiyor.