Konuklar TİGEM tohumlarını tanıttı

Konuklar TİGEM tohumlarını tanıttı
Konuklar Tarım İşletmesi geçtiğimiz hafta Konya uluslar arası fuar alanında gerçekleşen 'Konya Tohum 2017' Tohumculuk, Fidancılık, Bahçe Bitkileri, Zirai Mücadele, Sulama, Gübreleme ve Ekipmanları Fuarı'nda üreticilerle buluştu.Konya...

Konuklar Tarım İşletmesi geçtiğimiz hafta Konya uluslar arası fuar alanında gerçekleşen 'Konya Tohum 2017' Tohumculuk, Fidancılık, Bahçe Bitkileri, Zirai Mücadele, Sulama, Gübreleme ve Ekipmanları Fuarı'nda üreticilerle buluştu.

Konya Ticaret Odasının öncülüğünde açılan Tohum ve Hayvancılık Fuarı 7-10 Eylül tarihleri arasında açık kalırken TİGEM stantı ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.

TİGEM'i temsilen fuara katılan Konuklar Tarım İşletmesi Müdürlüğü fuarda sertifikalı tohum, hububat, sulu ve kuru tarım gübre ve ilaç gibi konularda çiftçileri bilgilendirdi.

Tarım Fuar'ın da ziyaretçilerle tek tek ilgilenen Konuklar Tarım İşletmesi Müdürü Ali Odabaş ve stant görevlileri gördükleri ilgiden oldukça memnun oldu.

Ziyaretçilere Türk Tarımı'nın yüz akı olan TİGEM'in yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdiklerini ve standın, fuarın açık kaldığı süre boyunca büyük ilgi gördüğünü dile getiren Odabaş, "200 bin den fazla kişinin ziyaret ettiği fuarda standımız büyük ilgi gördü. Tohum fuarının bize sağladığı en büyük avantaj, hizmet sektördeki çiftçileri bizimle buluşturması" dedi.

Fuarda sertifikalı tohum tanıtımı yaptıklarını da dile getiren Odabaş, "Ziyaretçilere sertifikalı tohum kullanmanın avantajlarını anlattık. Sertifikalı tohum kullanan çiftlere destek ödendiğini, ayrıca verimde yüzde 25 artış sağlandığıyla ilgili verileri paylaştık. Geçtiğimiz yıl yağışların çok iyi, ürünün bol olmasına rağmen çiftçilerimiz buğdayda kaliteyi yakalayamadıkları için sattıkları ürün fiyatları beklentilerini karşılamadı. Artık çiftçilerimiz kaliteli buğday üretmek zorunda" dedi.

Etiketler :