Konkasör tesisi hizmete girdi

Konkasör tesisi hizmete girdi
Sarayönü Belediyesi'nin, bin ton üretim kapasiteli yeni konkasör tesisi, kesilen kurbanla hizmete girdi. Beş çeşit malzeme üreten konkasör tesisi ile hem verilen hizmet artacak hem de büyük bir tasarruf sağlanacak.Büyükzengi taşocağında...

Sarayönü Belediyesi'nin, bin ton üretim kapasiteli yeni konkasör tesisi, kesilen kurbanla hizmete girdi. Beş çeşit malzeme üreten konkasör tesisi ile hem verilen hizmet artacak hem de büyük bir tasarruf sağlanacak.

Büyükzengi taşocağında kurulan tesis hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Nafiz Solak, “Asfalt ve kilitli parke taş yapımında kullanılan malzemelerin çoğunu kendimiz üreteceğiz ve önemli ölçüde tasarruf sağlayacağız.” dedi.

Yaklaşık 10 yıldır kullanılan eski model ve sık sık arızalanan mevcut konkasörün yenilenmesiyle birlikte Sarayönü ve bölgenin ihtiyacını karşılayabilen üretim kapasitesine ulaşan konkasör tesisi hizmete girdi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, eski konkasör ile kısıtlı imkanlarla üretim yapıldığını ve yapılan üretimin mevcut ihtiyacı karşılamadığını söyledi. Nafiz Solak yaptığı açıklamada, “Yeni konkasör tesisimizin hizmete girmesiyle birlikte üretim kapasitemizi 4 katına çıkardık. Bu şekilde Sarayönü’nün ihtiyacını daha rahat karşılayabileceğiz. Üreten ve geliştiren bir Sarayönü olma yolunda bu tesisin modernizasyonu önemli bir yere sahipti. Bu bağlamda da taş kırma ve eleme tesisimizin modernizasyonunu sağlayarak tesisimizi daha modern şekilde faaliyete soktuk. Modernizasyonla birlikte üretim kapasitemizin artmasının yanında iş gücünden de tasarruf sağlamış olacağız. Gelecek dönemlerde yapacak olduğumuz çalışmalarda daha az masrafla daha çok çalışma yapacağız. Konkasör tesisimizin modernizasyonun ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

Konkasör tesisinin beş çeşit malzeme üreteceğini anlatan Nafiz Solak, şöyle konuştu: “Tesisimiz, kilitli parke taş zemini, sıva ve dolgu malzemesi için 0,7 milim kum, kilitli parke taş üretimi ve beton üretimi için 0,15 milim kum, asfalt yapımında zemin sertleştirilmesi için kullanılan 7,15 milim kum üretiyor. Bunun yanında asfalt yüzeyini kaplamak için mıcır olarak ta bilinen 15,22 milimlik ürünü ve dolgu malzemesi olarak kullanılan, baypas diye tabir edilen malzemeleri de üretebiliyor.”