Konar’da yangın paniği

Konar’da yangın paniği
Sarayönü’ne bağlı Konar mahallesinde, evlerin bitişiğindeki otluk alanda çıkan yangını, mahalle halkı küreklerle söndürmeye çalıştı. Genç yaşlı, kadın erkek demeden yangına müdahale için koşan mahalleliler büyük...

Sarayönü’ne bağlı Konar mahallesinde, evlerin bitişiğindeki otluk alanda çıkan yangını, mahalle halkı küreklerle söndürmeye çalıştı. Genç yaşlı, kadın erkek demeden yangına müdahale için koşan mahalleliler büyük panik yaşadı.

Yangının evlerine sıçramasından endişe eden mahalleleriler, itfaiye ekiplerinin gelmesini beklemeden küreklerle yangına müdahale etti. Demiryolunun yanında belirlenemeyen bir nedenden çıkan yangında önce konar höyüğünün çevresi yandı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın mahalleye doğru yöneldi. Yangının mahalle mezarlığına da sıçramasıyla beraber, kadınlar ve erkekler mezarlıktaki yangını söndürebilmek için çaba sarf etti.

Mahalle halkı, yangının daha geniş bir alana yayılmasını önlemek için traktör ve pulluklarla yanan alanın çevresini sürdü. İtfaiyenin müdahale etmesinin ardından yangın evlere sıçramadan kontrol altına alınarak söndürüldü. Evlere 3-5 metre kala söndürülen yangınla beraber mahalle halkı rahat bir nefes aldı.

İçerisinde çam ağaçlarının da bulunduğu 2 bin metrekarelik alan yangından zarar gördü.