KOMEK'te kayıtlar başladı

KOMEK'te kayıtlar başladı
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 8-16 yaş arası öğrencilere “Dinimiz ve Değerlerimiz”, “Spor” ve “Sanat” eğitimleri vereceği Genç KOMEK Yaz Okulu kayıtları 5 Haziran da başladı. Konya Büyükşehir...

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin 8-16 yaş arası öğrencilere “Dinimiz ve Değerlerimiz”, “Spor” ve “Sanat” eğitimleri vereceği Genç KOMEK Yaz Okulu kayıtları 5 Haziran da başladı. Konya Büyükşehir Belediyesi nin Genç KOMEK bünyesinde Sarayönü'nde gerçekleştireceği Yaz Okulu kayıtları 5-18 Haziran tarihleri arasında alınacak. Kayıt bedeli ise 50 lira olarak belirlendi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya genelinde 2 yılda 50 bin öğrenciye yaz tatillerinde “Dinimiz ve Değerlerimiz”, “Spor” ve “Sanat” eğitimleri veren Genç KOMEK Yaz Okulu nun Türkiye ye örnek olduğunu söyledi.

Genç KOMEK Yaz Okulu faaliyetinin Türkiye deki en özgün çalışma olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, öğrencilerin yaz aylarını Kur an-ı Kerim ve değerler eğitimi başta olmak üzere sanat ve spor faaliyetleri ile değerlendirdiğini ifade etti.

Genç KOMEK Yaz Okulu nun her yıl belli bir müfredata tâbi olarak çocukların her anına yönelik eğitimler, yayınlar, sanatsal ve sportif faaliyetleri yaş gruplarına özel olarak verdiğini kaydeden Başkan Akyürek, Konya genelindeki 8-16 yaş gurubundaki bütün öğrencileri Genç KOMEK Yaz Okulu na kayıt yaptırmaya davet etti.

Bu çocuklara ücretsiz

Genç KOMEK Yaz Okulu ndan şehit ve gazi çocukları, yetim ve öksüzler, Büyükşehir Belediyesi nin Sosyal Kart uygulamasından yararlanan ailelerin çocukları, Büyükşehir Belediyesi nden eğitim yardımı alan öğrenciler, yüzde 40 ve üzeri engelli olanlar, devlet koruması altında olan çocuklar ile kaymakamlıklardan ve muhtarlardan ihtiyaç durumunu gösterir belge alan ailelerin çocukları ücretsiz olarak yararlanıyor.

Dinimiz ve Değerlerimiz, Spor ve Sanat modüllerinden oluşan Genç KOMEK Yaz Okulu kapsamında öğrencilere Şehrimi Tanıyorum turları düzenlenecek, her öğrenciye bir eğitim seti, her yaşa göre kaynak ve Yaz Okulu anı defteri verilecek. Kız öğrenciler ile erkek öğrencilerin ayrı gruplar halinde eğitim alacağı Genç KOMEK Yaz Okulu nda isteğe göre sabah veya öğleden sonra grupları tercih edilebiliyor.

Kayıtlarınızı mutlaka onaylatın

Eğlenerek öğrenmeyi hedefleyen Genç KOMEK Yaz Okulu na sınırlı tutulan kayıtlar, www.konya.bel.tr ve www.komek.org.tr adresleri üzerinden alınacak. Ön kayıt yaptıranların ders seçimi ve kayıt onayı için 18 Haziran tarihine kadar mutlaka ilgili kurs merkezine başvurması gerekiyor. Ramazan Bayramı sonrası, 3 Temmuz da başlayacak eğitimler 25 Ağustos a kadar devam edecek. Yaz Okulu nun kayıt ücretleri tüm dönem için 50 lira olarak belirlendi.