Kızılay'dan plazma ve kan bağışı çağrısı

Kızılay'dan plazma ve kan bağışı çağrısı
Ramazan ayı ve koronavirüs salgını sebebiyle kan bağışı ve immün plazma stoklarında azalma yaşanıyor. Yeni tip koronavirüsün (COVID-19) gündelik hayat akışını yavaşlatmasına rağmen kan ve immün plazma ihtiyacı sürüyor....

Ramazan ayı ve koronavirüs salgını sebebiyle kan bağışı ve immün plazma stoklarında azalma yaşanıyor. Yeni tip koronavirüsün (COVID-19) gündelik hayat akışını yavaşlatmasına rağmen kan ve immün plazma ihtiyacı sürüyor. Türk Kızılayı Sarayönü Temsilcisi Halil İbrahim Turan, vatandaşlara kan ve plazma bağışı çağrısı yaptı.

Türk Kızılay, Ramazanda kan ve plazma bağışındaki azalma üzerine vatandaşlara çağrıda bulundu. Kızılay Sarayönü Temsilcisi Halil İbrahim Turan, Çarşamba günü ilçeye gelecek Kızılay kan toplama aracının saat 20.30 ile 24.00 saatleri arasında kan bağışlarını kabul edeceğini duyurdu. Sarayönü Belediyesi eski Düğün Salonunda alınacak olan kan bağışları için bağışçıların sokağa çıkma kısıtlamalardan muaf olduğu hatırlatıldı.

"1 ünite kan verdiğinizde 3 kişiye can oluyorsunuz"

Türk Kızılayı Sarayönü Temsilcisi Halil İbrahim Turan, kan bağışının önemini vurgulayarak şunları söyledi:

“Ramazan ayında mesai saatlerimizi iftar ve sahur saatlerine göre ayarladık. Diğer aylardan farklı olarak Ramazan ayına denk gelen bu ay, kan bağışı iftardan sonra saat 20.30 ile 24.00 saatleri arasında olacak.

Yeni doğan ve kanın değişmesi için kana ihtiyacı olan bebeklerimiz, hayatları boyunca kan ve kan ürünlerine ihtiyacı olan Hemofili’li ve Talasemili hastalarımız, ameliyat olacak insanlarımız veya trafik kazalarında yaralanan vatandaşlarımızın sizlerin bağışlayacağı kana ihtiyaçları vardır.

Kan, laboratuvarlarda veya yapay olarak üretilemeyen bir doku. Ancak insan insana verirse şifa olabiliyor. 1 ünite kan verdiğinizde 3 kişiye can oluyorsunuz. Kan acil değil, sürekli bir ihtiyaç. Özellikle küresel pandemi ve ramazanın etkisiyle azalan kan bağışlarımız ve ulusal kan stoklarımız alarm veriyor ve ulusal anlamda bir seferberlik çağrısı gerektiriyor.”