Kızılay’dan kurban bağışı çağrısı

Kızılay’dan kurban bağışı çağrısı
Türk Kızılayı Sarayönü Temsilcisi Halil İbrahim Turan, on iki yıldır vekaletle kurban kesim kampanyası düzenleyen Kızılay’ın bu yılki kampanyası için de hayırseverlere çağrıda bulunuldu.Türk Kızılayı Sarayönü temsilciliğinden...

Türk Kızılayı Sarayönü Temsilcisi Halil İbrahim Turan, on iki yıldır vekaletle kurban kesim kampanyası düzenleyen Kızılay’ın bu yılki kampanyası için de hayırseverlere çağrıda bulunuldu.

Türk Kızılayı Sarayönü temsilciliğinden yapılan açıklama da, 2021 yılı için yurt içi ve yurt dışı kurban bedelinin 1050 lira olarak belirlendiği açıklandı.

Kızılay’ın geleneksel hale gelen vekaletle kurban kesim kampanyasının 2021 yılında da devam ettiğini belirten Kızılay Temsilcisi Turan, “Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay, kurban etlerini de yüz binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Kesilen kurbanlar kavurma haline getirilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılıyor.

Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı içinde değil, yıl boyu ete kavuşacak. Kızılay Modeli sayesinde hayırseverler Kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek.” dedi.

Kurban bağışlarında Kızılay’ın çok hassas ve itinalı davranıldığını kaydeden Turan; “Kurban bağışında ülkemizde ki en güvenilir kurum Türk Kızılay’ıdır. Kurban bağışı yapan bağışçının telefonuna mesajla kesilen kurbanın bilgileri gönderilir. Kurban kesim işleri birinci sınıf mezbahalarda noter huzurunda Diyanet görevlileri eşliğinde vekalet alınarak İslami usullere göre Kurbanlar kesilir”  şeklinde konuştu.

Kurban bağışı artmalı

Kan bağışlarına Sarayönü halkının çok ilgi gösterdiğini hatırlatan Turan, kurban bağışında da aynı ilgiyi beklediklerini kaydederek sözlerini şöyle tamamladı; “Sarayönü’nde her yıl düzenli olarak 250-300 aileye Kızılay tarafından kurban kavurması dağıtılıyor. Ancak kurban bağışına yeteri kadar ilgi gösterilmiyor.

Kurban bağışı Sarayönü Kızılay Temsilciliğine makbuz karşılığı yapılabilir. Tüm vatandaşlarımızın bu hususta hassas davranmalarını önemle rica ediyorum.

Bu konu ile ilgili başta kaymakamımız ve belediye başkanlarımız olmak üzere ilçemizde ki idare amirlere ve muhtarlarımızın desteğine ihtiyacımız var.”