Kızılay’dan kan bağışına davet

Kızılay’dan kan bağışına davet
Türk Kızılayı Sarayönü Temsilcisi Halil İbrahim Turan, Kızılay Kan Toplama aracının Perşembe günü ilçemize gelerek Sarayönü Belediye binasının önünde kan bağışlarını kabul edeceğini açıkladı.Sarayönülü vatandaşların...

Türk Kızılayı Sarayönü Temsilcisi Halil İbrahim Turan, Kızılay Kan Toplama aracının Perşembe günü ilçemize gelerek Sarayönü Belediye binasının önünde kan bağışlarını kabul edeceğini açıkladı.

Sarayönülü vatandaşların kan verme konusunda bilinçli olduğuna vurgu yapan Turan, Covid-19 salgını nedeniyle her zamankinden daha fazla kana ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Her 4 saniyede bir ünite kana ihtiyaç duyulan ülkemizde her gün yaklaşık 9 bin insanın kaderini, kan bağışında bulunan vatandaşlar belirliyor.

Yürüttüğü diğer insani yardım çalışmalarının yanı sıra ülkemizin kan ihtiyacının tamamını gönüllülerden karşılamak üzere çalışan Kızılay, Perşembe günü ilçemize gelerek Sarayönü Belediyesinin binasının önünde Kızılay Kan Toplama aracında bağışları kabul edecek.

Yaşı ve sağlık durumu el veren her vatandaşı kan bağışına davet eden Türk Kızılayı Sarayönü temsilcisi Halil İbrahim Turan, insanın insana yapacağı en büyük yardımlardan birinin kan bağışı olduğunu söyledi.

Pandemi nedeniyle her zamankinden daha fazla kana ihtiyaç duyulduğunu belirten Turan “Kan laboratuvarlarda yapılamayan bir doku. Ancak insan insana verirse şifa olabiliyor. Kan acil değil sürekli bir ihtiyaç. Normal şartlarda yaz aylarında kan ihtiyacı bir nebze olsun düşer. Ama bu yaz kan ihtiyacımız arttı çünkü azalan COVID-19 vakaları nedeniyle hastanelerde acil ameliyat olmayı bekleyen ertelenmiş vakalar ameliyat olacak. Dolayısıyla buralarda kan ihtiyacı artacak. Normalde Kızılay’ın takviminde Eylül ayı kan toplama programı mevcut değildi. Ama kan stoklarında yaşanan azalma sebebiyle takvime dahil edildi. Sarayönülü vatandaşlarımız kan verme hususunda her zaman hassas davrandılar. Bu sefer durum biraz daha ciddi. Hassasiyetlerinin devam edeceği konusunda hiç şüphem yok. 1 ünite kan verdiğiniz zaman 3 kişiye can oluyorsunuz. Dolayısıyla doğaya da bir fidan dikmiş oluyorsunuz.” şeklinde konuştu