Kızılay'dan 'kan bağışı' çağrısı

Kızılay'dan 'kan bağışı' çağrısı
Türk Kızılayı Sarayönü Temsilcisi Halil İbrahim Turan, Çarşamba ve Perşembe günü ilçeye gelecek Kızılay Kan Toplama aracının, 2 gün süreyle Sarayönü Belediyesi önünde kan bağışlarını kabul edeceğini duyurdu.Sarayönülü...

Türk Kızılayı Sarayönü Temsilcisi Halil İbrahim Turan, Çarşamba ve Perşembe günü ilçeye gelecek Kızılay Kan Toplama aracının, 2 gün süreyle Sarayönü Belediyesi önünde kan bağışlarını kabul edeceğini duyurdu.

Sarayönülü vatandaşların kan bağışı konusunda bilinçli olduğu vurgusunu yapan Turan, Covid-19 salgını nedeniyle her zamankinden daha çok kan bağışına ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Her 4 saniyede, 1 ünite kana ihtiyaç duyulan ülkemizde her gün yaklaşık 9 bin insanın kaderini, kan bağışında bulunan insanlar belirliyor.

Yürüttüğü diğer insani yardım çalışmalarının yanı sıra ülkemizin kan ihtiyacının tamamını gönüllülerden karşılamak üzere çalışan Kızılay, ilçemizde “Kan Dostum” kampanyası kapsamında 4 Ağustos Çarşamba (yarın) ve 5 Ağustos Perşembe günü 2 gün süre ile Sarayönü Belediyesi önünde Kızılay Kan Toplama aracında kan bağışlarını kabul edecek.

Yaşı ve sağlık durumu el veren tüm vatandaşları kan bağışına davet eden Türk Kızılayı Sarayönü Temsilcisi Halil İbrahim Turan, insanın insana yapacağı en büyük yardımlardan birinin kan bağışı olduğunu söyledi.

Covid-19 salgını nedeniyle her zamankinden daha çok kan bağışına ihtiyaç olduğunu sözlerine ekleyen Turan yaptığı açıklamada, “Yeni doğan ve kanın değişmesi için kana ihtiyacı olan bebeklerimiz, hayatları boyunca kan ve kan ürünlerine ihtiyacı olan Hemofili’li ve Talasemi’li hastalarımız, ameliyat olacak insanlarımız veya trafik kazalarında yaralanan vatandaşlarımızın sizlerin bağışlayacağı kana ihtiyaçları vardır. Onlara ancak sizler yarımcı olabilirsiniz. Çünkü kan yapay olarak üretilemeyen ve kaynağı sadece insan olan bir sıvıdır.” dedi.