Kızılay'dan fitre ve zekat çağrısı

Kızılay'dan fitre ve zekat çağrısı
Türk Kızılay Sarayönü Temsilciliği her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan Ayında ihtiyaç sahiplerini sevindiriyor.Türk Kızılay Sarayönü Temsilcisi Halil İbrahim Turan, "Ramazanı bu hilalin altında paylaşalım" sloganıyla yardımları,...

Türk Kızılay Sarayönü Temsilciliği her yıl olduğu gibi bu yılda Ramazan Ayında ihtiyaç sahiplerini sevindiriyor.

Türk Kızılay Sarayönü Temsilcisi Halil İbrahim Turan, "Ramazanı bu hilalin altında paylaşalım" sloganıyla yardımları, bağış severlerin katkı ve desteğiyle dünyanın geniş bir coğrafyasındaki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirterek, "Kızılay olarak bu sene 30 ülkede Ramazan faaliyetlerimizi sürdüreceğiz. Veren elden, alan ele bir güvenli köprü olmaya çalışacağız." dedi.

Fitre ve zekâtlar yerini bulacak

Turan açıklamasına şöyle devam etti: "Ramazanda zekat, fitre, aşevleri ve gıda kolisi bağışları artık geleneksel hale gelen yardım kanallarımızı oluşturuyor. Bağışçılarımız zekatlarını Kızılay Zekat Müessesesi aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine güvenli bir şekilde ulaştırabilirler. Ramazan ayı fitre ayıdır. Bu sene fitrelerimiz, daha kolay bir SMS ile toplanabilecek. Yurt çapına yayılmış hizmet ağıyla fitre ve zekâtlar tüm Türkiye'de gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Ramazanda hem iftar hem de sahurluk çalışmalarımız devam edecek. Gıda yardımlarında ise kolilerimiz var. Bu kolilerimizle dağıtımlarımızı yapacağız. Kızılay Kart ile de yardıma muhtaç insanlar, ihtiyaçlarını giderebilecekler."

37 ülkeye yardım

Dünyada yaşanan çatışmalardan dolayı her gün 30 bin insanın evini barkını terk ettiğini bu nedenle 66 milyon insanın mülteci duruma düştüğünü hatırlatan Turan, Ramazan boyunca kendi ülkesini terk etmek zorunda kalan insanları da unutmayacaklarını belirtti.

Filistin, Arakan, Afrika ülkeleri ve Irak gibi ülkelerdeki fakir fukaraya da ulaşmak için çabalarını sürdüreceklerini dile getiren Turan, "Ramazan ayında çeşitli destekler vereceğimiz 30 ülke var. Ön plana çıkan bazı ülkeler şunlardır. Öncelikli alanlarımızdan birisi Filistin dolayısıyla da Gazze olacak. Kamplarımızda kalan yüz binlerce insana ramazan sofrası kurarak acılarını dindirmeye çalışacağız. Sudan, Yemen, Irak, Pakistan ve Arakan halkına da desteğimizi sürdüreceğiz. Mescid-i Aksa'da da iftar sofraları kuracağız." şeklinde konuştu.