Kızılay'dan bağış daveti

Kızılay'dan bağış daveti
Türk Kızılayı Sarayönü Şubesi Başkanı Halil İbrahim Turan, kurban kesim kampanyası için hayırseverlere bağış çağrısında bulunuldu.

Kızılay ın geleneksel hale gelen vekaletle kurban kesim kampanyasının 2017 yılında da devam ettiğini belirten Kızılay Şubesi Başkanı Turan, “Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Kızılay, kurban etlerini de yüz binlerce mazlumun sofrasına ulaştıracak. Uygulanacak model sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı içinde değil, yıl boyu ete kavuşacak. Kızılay ın ‘Kurban da Kızılay Modeli sayesinde hayırseverler Kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Bu çağdaş model sayesinde özenle seçilen kurbanlıklar, Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından seçilerek Kurum un modern kombinalarında vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek. Kurban etlerinden elde edilecek kavurma, konserve haline getirilerek 800 gramlık teneke kutulara konulacak. Kavurma konserveleri Kızılay şubeleri aracılığıyla yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. Hayırseverler, yurt içi 1 hisse kurban vekalet bedeli olarak 735 lira öderken, yurt dışı kurban vekâlet bedeli için 500 lira ödeyecek. Kurban ibadetlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmasının huzurunu yaşamak isteyen vatandaşlar; bankalardaki Kızılay bağış hesaplarını, Türk Kızılayı Şubelerini, PTT şubelerindeki Kızılay Posta Çeki hesabını, 168 ücretsiz çağrı merkezini ve

www.kizilay.org.tr

internet adresini kullanarak vekaletlerini verebilecekler” dedi.

Bağışlarımızı arttırmalıyız

Türk Kızılayı Sarayönü Şubesinin birçok faaliyette dereceye girmesine rağmen kurban bağışı konusunda bir hayli gerilerde olduğunu hatırlatan Turan, şöyle konuştu: “ilçe merkezi ve mahalle muhtarlarına bilgi ve destek amacıyla kurban kampanyasına destek yazıları gönderilmiştir. Bunun yanı sıra Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ve Müftülüğe de yazı gönderdik. Kurban vekaleti konusunda en güvenilir kurum olan Türk Kızılayı, bu işi dini vecibelere uygun şekilde yapmaktadır. İlçe halkımızın bu konuda desteklerini bekliyoruz.”

Etiketler :