Kızılay 60 ünite kan topladı

Kızılay 60 ünite kan topladı
Konya Kızılay Kan merkezi ile Sarayönü Kızılay temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği kan bağışı kampanyasında bir günde 60 ünite kan toplandı.Geçtiğimiz hafta Perşembe günü düzenlenen kan bağışı kampanyası, Sarayönü...

Konya Kızılay Kan merkezi ile Sarayönü Kızılay temsilciliğinin ortaklaşa düzenlediği kan bağışı kampanyasında bir günde 60 ünite kan toplandı.

Geçtiğimiz hafta Perşembe günü düzenlenen kan bağışı kampanyası, Sarayönü Belediyesinin önünde toplanan Kızılay Kan Bağışı tırında gerçekleşti.

Pandemi nedeniyle Kızılay’ın stoklarında yaşanan azalma nedeniyle belirli periyotlar halinde düzenlenen kampanyanın dışında acil ihtiyaç olarak düzenlenen kampanyaya Sarayönülü vatandaşlar kayıtsız kalmadı.

Kan toplama ekibinin sorumlu hekimi, kan ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik, risk taşımayan ve sıhhi yönden de uygun vericilerden kan alındığını, alınan kanlarında uygun ortamlarda korunarak gerekli tıbbi kontrollerin yapılmasıyla merkeze ulaştırıldığını belirtti. Kan veren vatandaşlara bağışlarının ardından soda ve bisküvi ikramında bulunuldu.

Türk Kızılayı Derneği Sarayönü temsilcisi Halil İbrahim Turan yaptığı açıklamada, “Pandemi nedeniyle ertelenen ameliyatların, vaka sayılarının azalması ile birlikte yapılmaya başlanmasıyla kan stoklarında azalma meydana geldi. Bu yüzden düzenli periyotlarla yapılan kampanyanın dışında bir kampanya düzenlendi.

Son kan bağışı kampanyasının üzerinden çok geçmemesine rağmen vatandaşlarımız gereken hassasiyetini göstererek elinden geldiğince yardımda bulundu. Vatandaşlarımıza gösterdikleri bu hassasiyetten ötürü teşekkürü bir borç bilirim.” şeklinde konuştu.