Kışlık araç bakımı ihmal edilmemeli

Kışlık araç bakımı ihmal edilmemeli
Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, kış mevsimine geçişte araç sağlığı için mevsimsel bakımların yapılmasının araç ömrünü uzattığını ifade ettiBakımın bir araç için olmazsa olmaz olduğunu dile...

Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, kış mevsimine geçişte araç sağlığı için mevsimsel bakımların yapılmasının araç ömrünü uzattığını ifade etti

Bakımın bir araç için olmazsa olmaz olduğunu dile getiren Karataş, bu günlerde araç sürücülerinin özellikle kış ayları için bakım yaptırdığını söyledi.

Araçları soğuk hava şartlarına en uygun hale getirmesi gerektiğini söyleyen Karataş, özellikle araçlardaki elektrik aksamına ve akümülatör sistemine yönelik bakımların önemine dikkat çekti. Bunun yanı sıra antifriz, motor suyu, cam silecekleri gibi kontrolleri de aksatamamak gerektiğini söyleyen Karataş, aynı zamanda bu bakımların araç konforu için de etkili olduğunu dile getirdi.

araç

“Sürücüler hassas olmalı”

Araçların kışlık bakımları ile ilgili uyarılarda bulunan Karataş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Araçların antifriz, akü ve motor genel kontrollerinin mutlaka yapılması gerekiyor. Silecekler ve cam suyunun donmasını engelleyen sıvıların da kontrolü ile kış aylarının güvenli geçmesini sağlayabiliriz. Hayat şartlarımızı kış aylarına göre hazırlarken araçlarımızın da hazırlanması gerekmektedir. Bakımları ve sezonluk kontrolleri düzenli yapılan araçlar kullanıcısını yolda bırakmaz. Araçlarınızın mevsimlik kontrolleri ve bakımlarını aksatmanız veya yaptırmamanız ilerleyen zamanlarda yüksek maliyetli problemler oluşmasına sebep olmaktadır.”

“Kalorifer petekleri temizlenmeli”

Kış aylarında araç içi ısınmanın önemli olduğunu hatırlatan Karataş, “Diğer bir işlem araçların kalorifer peteklerinin temizliğidir. Kalorifer peteği tıkanan araçların bazı modellerinde komple aracın ön göğsü sökülerek işlem yapılıyordu, bu gün ise tıkalı kalorifer petekleri son sistem cihazlarla yerinden sökmeden temizlenmektedir. Tüm sürücülerin, güvenli ve kazasız bir kış geçirmesini diliyorum.” diye konuştu.