Kış dönemi Kur’an Kursları başlıyor

Kış dönemi Kur’an Kursları başlıyor
Sarayönü İlçe Müftülüğünden yapılan açıklamada, 2021-2022 dönemi eğitim-öğretim yılında kış dönemi Kuran kurslarının açılacağı bilgisi verildi.Eğitim öğretim yılı kapsamında Sarayönü’nde 11 tane Kuran kursu...

Sarayönü İlçe Müftülüğünden yapılan açıklamada, 2021-2022 dönemi eğitim-öğretim yılında kış dönemi Kuran kurslarının açılacağı bilgisi verildi.

Eğitim öğretim yılı kapsamında Sarayönü’nde 11 tane Kuran kursu açılacak. Sarayönü merkezde açılacak Kur’an kursları şu şekilde; Feyzi Fatma Demirpolat (3 sınıf), Bahçelievler, Pir Hüseyin, Veysel Karani ve Müftülük Sitesi Kız Kur’an Kursları olmak üzere toplam 5 adet. Ladik’te ise Ahmet Hüdai Hafızlık ve Temel (Yatılı), Ladik Kız Kuran Kursu ve Selmani Farisi olmak üzere toplam 3 adet. Kalan Kuran kursları ise Kurşunlu, Bahçesaray, Gözlü olmak üzere toplam 11 adet Kuran Kursu açılacak.

2021-2022 eğitim-öğretim yılı hakkında açıklamalarda bulunan Sarayönü İlçe Müftüsü Alaattin Alğan, “Kış döneminde açılacak Kuran kurslarımız okullarla birlikte devam edecek. Saat 09:00’da başlayıp 13:00’da sona erecek. Hem Kur’an-ı Kerim, hem de temel dini bilgiler katılımcılara aktarılacak. Eğitimler Diyanet İşlerinin personelleri tarafından verilecek.

Yüz yüze eğitime geçilmesi ile birlikte halkımızın ilgisinin yoğun olacağı kanaatindeyim. Talep olursa ek derslikler de açılacak. 4-6 yaş grubumuzu çok önemsiyoruz. İnsanın dini bilgileri en hızlı şekilde öğrenebileceği, ayetlerin ve meallerin akılda en fazla kalabileceği yaş grubu 4-6 yaş arası. Velilerimizin bu konuda ki hassasiyetini biliyoruz. Vakti elverişli olan tüm vatandaşlarımızın kursa katılım sağlamasını bekliyoruz.“ şeklinde konuştu.