Kırsal kalkınma yatırımlarına %50 hibe desteği verilecek

Kırsal kalkınma yatırımlarına %50 hibe desteği verilecek
2021-2025 yılları arasında “Kırsal kalkınma yatırım projelerine verilecek olan hibe desteği” ve ”Kırsal ekonomik alt yapı yatırımları ile bireysel sulama sistemlerine yönelik yatırımların” desteklenmesine ilişkin 2800...

2021-2025 yılları arasında “Kırsal kalkınma yatırım projelerine verilecek olan hibe desteği” ve ”Kırsal ekonomik alt yapı yatırımları ile bireysel sulama sistemlerine yönelik yatırımların” desteklenmesine ilişkin 2800 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayınlandı. Kararlara göre kırsal kalkınma yatırımlarına %50 hibe desteği verilecek.

Bakanlık tarafından “%50 sizden, %50 bizden %100 sizin diyerek her zaman çiftçilerin yanında olacağız” sloganıyla uygulamaya konulan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) Proje tutarının %50’sine hibe yoluyla destek verilecek. Diğer yüzde 50’si oranındaki tutarı başvuru sahipleri temin edecek.

01.01.2021-31.12.2025 tarihleri arasında; tarımsal alanda ekonomik ve sosyal gelişmeyi sağlamak, tarım ve tarım dışı istihdamı geliştirmek, gelirleri artırmak ve farklılaştırmak amacıyla; kadınlar ve genç girişimciler öncelikli olmak üzere gerçek ve tüzel kişilerin tarıma dayalı ekonomik faaliyetlerine yönelik yatırımları için hibe ödemeleri yapılacak.

KKYDP Ekonomik Yatırım Yapan Çiftçilere % 50 Hibe Desteği

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:

“2021-2025 yılları arası 4. Dönem kırsal kalkınma destekleri kapsamında %50 hibe desteği verilecek. Bu kapsamda özellikle kadın, genç girişimcilere ve küçük aile işletmelerine yönelik kurutma, dondurma, konserve yapma ve paketleme faaliyetlerinde %50 hibeli 500 Milyon Liraya varan hibe desteği verilmesi planlanıyor. Bireysel sulama sistemlerine yönelik yatırımların desteklenmesi için de hibe desteği verilecek.

2021-2025 yılları arasında tarıma dayalı ekonomik yatırımlar ile kırsal ekonomik altyapı yatırımlarına hibeye esas proje tutarı üst limitinin % 50’sine kadar hibe yoluyla destek verilmesine ilişkin düzenlenen Resmi Gazete’de ki karar ile tüm detaylar düzenlendi.

Kırsal Kalkınma yatırımlarının destekleri ile küçük aile işletmeleri kapsamında 18-40 yaş arasındaki kadın çiftçilere 2021-2025 döneminde tarım ve hayvancılıkta %50 hibe desteği verileceği belirtildi.

Tarıma dayalı ekonomik yatırımlar ile kırsal ekonomik altyapı yatırımlarına, hibeye esas proje tutarı üst limitinin %50’sine kadar hibe yoluyla destek verilecek.