Kestelspor şampiyon oldu

Kestelspor şampiyon oldu
TFF’nin Bölgesel Amatör Lig’in oynatılmayacağını açıklaması üzerine 7. Grupta lider durumda bulunan Kestelspor’un şampiyonluğu kesinleşti. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan resmi açıklamada “Spor Toto Bölgesel...

TFF’nin Bölgesel Amatör Lig’in oynatılmayacağını açıklaması üzerine 7. Grupta lider durumda bulunan Kestelspor’un şampiyonluğu kesinleşti. Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan resmi açıklamada “Spor Toto Bölgesel Amatör Lig'den TFF 3. Lig'e 11 grubun lideri terfi edecektir.” İfadesi yer aldı.

Bu kararın ardından Kestelspor ile arasında 1 puan fark bulunan Isparta 32 Spor ve 3 puan fark bulunan Karaman Belediyespor, karar isyan etti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, yeni tip korona virüs (covid-19) salgını nedeniyle ara verilen TFF 2. Lig, TFF 3. Lig ve Bölgesel Amatör Liglerin oynatılmamasını kararlaştırdı. Bu kararın üzerine Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden ve grubunda lider durumda bulunan Kestelspor 3. Lig’e yükseltildi.

2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Liglerin oynanmamasıyla birlikte bu liglerde şampiyon olacak takımlar belirlenirken, kümede kalacak ve küme düşecek takımların belirlenmesi ve uygulamanın hangi kriterlerde yapılacağı henüz netlik kazanmadı.

BAL’da grup lideri olan takımlar şampiyon ilan edilirken, grubunda ikinci ve üçüncü sırada bulunup lider takımla arasında çok fazla puan farkı bulunmayan takımlar duruma isyan etti.