Kedi Maması

Kedi Maması
Hayvanlar doğayı paylaştığımız, oldukça değerli ve birbirinden güzel canlılardır. Bu güzel canlılara evlerde yer açmak ve onlara yeni bir güvenli yuva sunmak çok keyifli ve güzel bir davranış olur. Bu güzel evcil dostlarla...

Hayvanlar doğayı paylaştığımız, oldukça değerli ve birbirinden güzel canlılardır. Bu güzel canlılara evlerde yer açmak ve onlara yeni bir güvenli yuva sunmak çok keyifli ve güzel bir davranış olur. Bu güzel evcil dostlarla vakit geçirmek oldukça güzeldir. Fakat evcil hayvanlarla vakit geçirmenin yanında onların beslenme ve bakımı da oldukça önemlidir. Bu nedenle özellikle beslenmesi için ekstra özen gösterilmesi gerekir. Örneğin evinizde bir kedi dostunuza bakıyorsanız onun ihtiyacı olan mamayı bilmeli ve o doğrultuda satın almanız gerekir.

Kedi maması

; yaş, cinsiyet, üreme durumu, türüne göre değişkenlik gösterir. Bu nedenle mama seçimi yaparken bir veterinerden yardım almak en doğrusu olur.

Kedi Maması Çeşitleri

Piyasada birçok farklı kedi maması bulunur. Bu kedi mamaları yaş, cinsiyet ve türe göre ayrılır. Örneğin, yavru ve yetişkin kedi mamaları farklı olur. Bunun sebebi ise yavru kedinin ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve besinler farklı iken yetişkin bir kedinin de farklı olur. Bu nedenle seçim yaparken bu detaylara dikkat etmeniz gerekir. Eğer kararsız kaldıysanız deneme yanılma yoluyla seçim yapabileceğiniz gibi veterinerden de yardım alabilirsiniz. Fakat her canlının ihtiyacı farklı olabileceği için deneme yanılma ile de ilerleyebilirsiniz. Ayrıca kedilerin cinsine göre de mama seçimi önemlidir. Çünkü bazı kedi mamaları kedilerin tüyleri üzerinde doğrudan etki eder. Kedinizin tüylerinde dökülme ve matlaşma varsa mamasını değiştirmeniz gerekebilir. Sağlıklı bir kedide tüyler parlak olmalı ve dökülme olmaması gerekir.

Kedi Maması Fiyatları

Kedi maması fiyatları mama içeriğine, boyutuna göre değişkenlik gösterir. Mama içerisinde gerekli vitamin ve minerallerin olması gerekir. Ayrıca kedilerin yaş, cinsiyet ve türüne göre mamalar değiştiği gibi fiyatları da değişkenlik gösterir. Çünkü içerik farklı olur. Bir diğer etken de mama içerisindeki aromalardır. Mamayı lezzetlendirmek için kullanılan aromalar ve besinler de fiyatı etkiler. Ayrıca aldığınız mama miktarı da fiyatı etkiler. Uzun vadede de avantajlı olmak için 15 kg’lık büyük paketlerden satın alabilirsiniz. Ayrıca mamanın dışında mama kabına da dikkat etmeniz gerekir. Bazı mama kapları kedilerin ergonomisine uygun olmaz ve kediler mama yemek istemeyebilir.

Etiketler :