Kayyumdan kaçırılan makineler yakalandı

Kayyumdan kaçırılan makineler yakalandı
Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği asayiş ekipleri, yürüttüğü başarılı soruşturma neticesinde Konya'da FETÖ'den dolayı kayyum atanan Akın Piston A.Ş.'den kaçırılan piyasa değeri 1,5 milyonluk CNC Torna makinelerini yakaladı.15...

Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği asayiş ekipleri, yürüttüğü başarılı soruşturma neticesinde Konya'da FETÖ'den dolayı kayyum atanan Akın Piston A.Ş.'den kaçırılan piyasa değeri 1,5 milyonluk CNC Torna makinelerini yakaladı.

15 Temmuz'dan bu yana FETÖ firarisi olarak aranan Ali Akın'ın sahibi olduğu Akın Piston A.Ş.'ye Eylül 2016'da kayyum atanmıştı. Kayyum işyerini teslim almaya gittiğinde tüm makinelerin kaçırıldığını tespit etti. Aradan geçen bir yılın ardından Akın Piston A.Ş.'nin avukatları, kayıp makinelerin Sarayönü ilçesinde bir depodan çalındığını iddia ederek Konya Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği tarafından başlatılan soruşturma neticesinde Sarayönü'ndeki makinelerin Kurban Bayramı tatilinde tırlara yüklenerek Konya Kömürcüler sitesinde bulunan bir yediemin deposuna götürüldüğü, 10 gün sonra ise makinelerin bu depodan tekrar yüklenip Saraçoğlu'nda bir tavuk çiftliğine götürüldüğü öğrenildi. Bu depodan makinelerin büyük bölümünün Konya Büsan Sanayinde iki ve İzmir'de bir fabrikaya satıldığını tespit eden Sarayönü İlçe Emniyet Amirliği ekipleri tarafından makinelere yerinde el konuldu. Soruşturma devam ediyor.