Kaymakam Okay’dan gazetemize ziyaret

Kaymakam Okay’dan gazetemize ziyaret
Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay, gazetemizi ziyaret ederek ilçe ile ilgili çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu. Sarayönü’nün dışarıdan gıpta ile bakılan bir ilçe olduğunu kaydeden Kaymakam Okay, ilçede tarıma...

Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay, gazetemizi ziyaret ederek ilçe ile ilgili çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu. Sarayönü’nün dışarıdan gıpta ile bakılan bir ilçe olduğunu kaydeden Kaymakam Okay, ilçede tarıma dayalı endüstrinin geliştirilmesi gerektiğini ve ilçe insanlarının tarım ve hayvancılığa dört elle sarılmaları gerektiğini söyledi.

Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay, iadeyi ziyaret programları kapsamında gazetemize ziyarette bulundu.

Gazetemizin imtiyaz sahibi Mehti Demir ile ilçe hakkında değerlendirmelerde bulunan Kaymakam Okay, yaptığı açıklamada, “Dışarıdan Sarayönü’ne gıpta ile bakılıyor. Huzurla yaşanacak bir ilçe. Kozmopolit bir yapısı var ve bu çok güzel bir zenginlik katıyor. Suç oranı yok denecek kadar az.” dedi.

Sarayönü’nün bir tarım ve hayvancılık memleketi olduğunu ifade eden Okay, “Tarıma dayalı bazı fabrikalar dışında sanayi tesisi yok. Günümüzde tarım ve hayvancılıktan insanlar elini çekiyor. Artık evlenirken bile şehirde otururlarsa diye insanlar kızını şartlı veriyor. Çoğu kişi tarım ve hayvancılıktan daha iyi paralar kazanabilecekken asgari ücretle çalışmayı tercih ediyor. Kazandığı paranın yarısını kiraya veriyor. Yarı aç yarı yok geçinmeye çalışıyor. İnsanlarımız tarım ve hayvancılıktan kaçmamalı. Burada toprak var, hayat var.” şeklinde konuştu.

Sistem mevcut şekilde yürümüyorsa anlayışı değiştirmek gerektiğini vurgulayan Kaymakam Okay, şunları söyledi: “İnsanlar artık şehirden uzaklaşmanın yollarını arıyor. Böyleyken köyde yaşayan insanlarımızın da şehre özenmemesi gerekiyor. Bunun yerine daha modern tekniklerin denenmesi gerekiyor. Arpa, buğday olmuyorsa elma yetiştiriciliği denenebilir. Konya’nın insanı zeki ve üretken. Burada tarıma dayalı bir endüstri oluşturulabilir. Bu kamu eliyle de olacak bir şey değil. Özel sektör destekli olmalı. Bunlara biraz kafa yormak lazım. Hazıra konmaya çalışmak bir yere ulaştırmıyor. Çalışana Allah veriyor.”