Kavun karpuz tarlaları incelendi

Kavun karpuz tarlaları incelendi
Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı ve Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmet Birimi bölgede uzun zamandır kavun- karpuz yetiştiriciliği yapan Mevlüt Çelik ve Mustafa Çelik’in Yukarı Mahalledeki Kavun-Karpuz ekili tarlalarını...

Sarayönü Ziraat Odası Başkanlığı ve Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmet Birimi bölgede uzun zamandır kavun- karpuz yetiştiriciliği yapan Mevlüt Çelik ve Mustafa Çelik’in Yukarı Mahalledeki Kavun-Karpuz ekili tarlalarını ziyaret etti.

Danışmanlık biriminden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Uzun yıllardır kavun-karpuz sattığını dile getiren çiftçimiz bu yıl hem iç pazarda hem de Konya’nın komşusu yakın illerden kavun ve karpuza talebin arttığını dile getirdi.

Bu yıl iklimsel faktörlerin ve yüksek girdi maliyetlerine rağmen verimden ve satış fiyatından memnun kaldığını dile getirdi.

30 dekarlık bir alanın 5 dekarın da karpuz 25 dekarında kavun yetiştiren çiftçimiz hasadını tamamladığı karpuz alanından 42 ton, hasadı devam eden kavun alanından ise dekara 3-4 ton arası kavun hasat edeceğini tahmin ediyor.

Hava sıcaklıklarının ani düşüşü nem oranının artmasından dolayı kavun alanında mildiyö ve külleme hastalığının yayıldığını bu nedenle kısa süre de bitkinin yapraklarının kuruduğunu dile getirdi. Bu yıl kırmızı örümcek zararının fazla olduğunu söyledi. Bitkinin hasadına yakın meydana gelen hastalıklara karşı tarımda gelişen teknolojiye uyum sağlayarak drone ile ilaçlama yaptığını ifade etti.”