Katı gübre destekleri belli oldu

Katı gübre destekleri belli oldu
Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde Katı Organik-Organomineral Gübre Desteği Ödemesine ait hak edişleri gösteren icmaller yayılandı.Sarayönü Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem yaptığı açıklamada, “Bakanlığımızca...

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde Katı Organik-Organomineral Gübre Desteği Ödemesine ait hak edişleri gösteren icmaller yayılandı.

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürü Güngör Çiğdem yaptığı açıklamada, “Bakanlığımızca tescil belgeli olan katı organik-organomineral ürünler, katı organik toprak düzenleyici ürünler ile kaplama gübre ve fermantasyon sonucu elde edilen organik gübreler destekleme kapsamındadır. Destekleme ödemesi Gübre Takip Sistemi (GTS) üzerinden 1/9/2018-31/8/2019 tarihleri arasında tedarik eden ÇKS'ye kayıtlı çiftçilere ÇKS'deki arazi varlığı ile orantılı olarak dekar başına yapılır.” dedi.

Destekleme kapsamında Sarayönü’nde 66 çiftçi, 264 bin 850 kilo Katı Organomineral Ürün’ün 9 bin 338,401 dekar alanda kullanımı için 93 bin 384,01 lira destekten yararlanacak. İlerleyen günlerde desteklerin çiftçilerin hesabına aktarılması bekleniyor.