Karpuz tezgahlarda

Karpuz tezgahlarda
Sarayönü'nde yaşanan ılıman kış aylarının ardından, yaz aylarını habercisi olan karpuz tezgahlarda boy göstermeye başladı.İçerisinde bulunduğumuz mevsimde yetişen ve satışa sunulan İran karpuzları tezgahlardaki yerini...

Sarayönü'nde yaşanan ılıman kış aylarının ardından, yaz aylarını habercisi olan karpuz tezgahlarda boy göstermeye başladı.

İçerisinde bulunduğumuz mevsimde yetişen ve satışa sunulan İran karpuzları tezgahlardaki yerini aldı. Karpuz denince akla gelen birkaç isimden biri olan Bekir Büyükatçeken, Sarayönülüleri yaklaşık bir aydır yılın ilk karpuzuyla buluşturuyor. Mart-Nisan ayında Sarayönülü vatandaşlarla buluşan yılın ilk karpuzu ise müşterilerinden yoğun ilgi gördü. Yılın ilk karpuzu olmasında dolayı fiyatı yaz dönemine göre daha yüksek olan karpuz, müşterileri tarafından şimdilik bir veya iki adet civarında alınabiliyor.

Sarayönü'nde karpuzculuk yapan Bekir Büyükatçeken, karpuz tadını özleyen vatandaşların ilgisinden memnun olduğunu belirtti. Büyükatçeken, "İnsanlarımızın vazgeçilmez yiyecekleri arasında önemli bir yer tutan karpuz, ülkemizde genellikle yaz mevsiminde yetiştiği için bu mevsimde karpuz görenler şaşırıyorlar. Fakat bu karpuzlarımız İran'da yetişerek geliyor. Bizlerde bu mevsimde yetişen İran karpuzlarımızı tezgâhlarımızdaki yerlerine yerleştiriyoruz. Şimdilik karpuzun kilosunu 3 liradan satıyoruz. Bu fiyatlar, yaz aylarına girdikçe yavaş yavaş düşer. Yurt dışından ithal karpuzlar olduğu için fiyatlar bu şekilde. Yaz aylarında bölgemizde üretilen karpuzların da piyasaya çıkmasıyla fiyatların iyice düşeceğini tahmin ediyoruz" dedi.