Karatay Üniversitesi'nden anlamlı proje

Karatay Üniversitesi'nden anlamlı proje
Sarayönü'nün taşra mahallelerinde bulunan ilkokullarda Karatay Üniversitesi Akademik Kültür Topluluğu tarafından "Elimden Tutar mısın?" projesi yürütülüyor.Projenin yürütücülerinden Azize Vurguner yaptığı açıklamada,...

Sarayönü'nün taşra mahallelerinde bulunan ilkokullarda Karatay Üniversitesi Akademik Kültür Topluluğu tarafından "Elimden Tutar mısın?" projesi yürütülüyor.

Projenin yürütücülerinden Azize Vurguner yaptığı açıklamada, "Sarayönü'nde gençlerin milli manevi değerlere sahip, tüketim toplumundan uzak, yenilikçi bilgi ve özgüven sahibi etkin girişimci ve toplumsal aidiyet duygusu yüksek ve gençlerin toplumsal hayata aktif katılımlarını sağlamayı amaçlamaktayız. Gençlerin bilgi birikiminin artırılarak tarihi ve kültürel değerlere ait ortak bir bilinç geliştirmeleri sağlayacaktır. Gençlerin bir araya gelerek kültür alışverişi yapmalarını sağlayacak, elverişli ortam hazırlamak, geçmişte yaşanan dostane birlikteliği günümüze taşınmayı amaçlamaktadır." dedi.

Gençlerin sosyal uyumlarını güçlendirmek istediklerini kaydeden Vurguner, "Gençleri yaşam standartlarını iyileştirmeye, toplum ile bütünleşmesine katkı sağlamaya, ikili ilişkilerde ve toplumsal ilişkilerde psiko sosyal yönlerden destekleyen daha sağlıklı ruh yapısına sahip bireylerin yetişmesini sağlamak istiyoruz. Ekonomik, coğrafik ve kültürel farklılıklar ya da fiziksel engeller nedeniyle dezavantajlı durumda olan gençlerin hayatının kolaylaştırılması, durumlarının iyileştirilmesi ve sosyal hayata katılımlarının arttırılmasını amaçlamaktayız. Projemiz Sarayönü'nün taşra mahallelerinde yaşayan 300 gencin toplumsal hayata aktif katılımlarını sağlamaya, bilgi ve özgüven sahibi, etkin milli ve manevi değerlere sahip çevresine saygılı olmasını sağlamak amacıyla gençliğin bu alanda ihtiyaç duyduğu faaliyetleri gerçekleştireceğiz.

Projelerinin bir sosyal uyum ve kültür sanat projesi olduğuna değinen Azize Vurguner, şöyle konuştu: "taşra mahallelerde eğitim alan öğrencileri bir araya getirip gençler arasında sosyal uyumun sağlıyoruz. Gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerini destekleyip potansiyellerini geliştirmesine imkan sağlıyoruz. Gençlerin eğitim ve yaşam koçluğunu üstleniyoruz. Gençlerin sinema, tiyatro gibi kültürel aktivitelerde bulunmasını sağlıyoruz. Tarihsel bilinç oluşturmak amacıyla şehitliklere, müzelere geziler düzenleyeceğiz. Milli ve manevi değerlerimizin güçlendirip gençlere aşılanmak istiyoruz."