Karataş'tan plaka uyarısı

Karataş'tan plaka uyarısı
Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, plakalar ile ilgili uyarıda bulunarak açıklama yaptı.Plaka ile ilgili ihlallerde cezaların arttığını ifade eden Karataş'ın "Hırsızlık, kaçakçılık, kapkaç vb. suçları...

Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, plakalar ile ilgili uyarıda bulunarak açıklama yaptı.

Plaka ile ilgili ihlallerde cezaların arttığını ifade eden Karataş'ın "Hırsızlık, kaçakçılık, kapkaç vb. suçları işleyenlerin sahte veya ikiz plaka taktıkları, kırmızı ışık, hız ve emniyet şeridi gibi trafik kurallarını ihlal edenler ile otoyollar ve köprülerden kaçak geçiş yapanların elektronik denetim sistemlerinde plakanı doğru okunmasını engelleyecek şekilde plakaların ebatlarını değiştirdikleri veya üzerinde silinti ve kazıntı yaptıkları ve bu amaçla merdiven altı olarak adlandırılan iş yerlerinde ve internet üzerinden verilen siparişlerle plaka basımı ve dağıtımı yapıldığı tespit edildi" dedi.

Cezalar ile ilgili bilgi veren Başkan Karataş, "Yönetmelikte belirtilen nitelik ve ölçülere aykırı plaka takan, öngörülen sayıda plaka takmayan ya da farklı okunmasına veya okunmamasına neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan araç sahibine 412 Türk Lirası idari para cezası verilecek. Plakanın uygun duruma getirilmesi için 7 gün süre tanınacak. Bu süre sonunda tescil plaklarını uygun duruma getirmeyenler hakkında 844 Türk Lirası idari para cezası verilecek ve tescil plakası uygun duruma getirilinceye kadar araç trafikten men edilecek. Tescilli aracı plakasız kullanan sürücüye 1.698 Türk Lirası idari para cezası verilecek ve tescil plakası uygun duruma getirilinceye kadar araç trafikten men edilecek. Başka bir araca tescilli veya sahte plakayı takan veya kullananlara 5.000 Türk Lirası idari para cezası verilecek ve araç trafikten men edilecek. İlçelerimizde bu tür araçlar sürekli ve sıklıkla kontrol edilecek, belirtilen şartları taşımayan araçların seyrine müsaade edilmeyerek haklarında ceza işlem uygulanacaktır" dedi.

Etiketler :