Karataş'tan plaka uyarısı

Karataş'tan plaka uyarısı
Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, araç muayenelerinde uygulanan kusur tablosunda yapılan değişiklikle standartlara uygun olmayan plakaların, muayeneden geçemeyeceğini söyledi. Uygulama 3 Temmuz 2017 Pazartesi gününden...

Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, araç muayenelerinde uygulanan kusur tablosunda yapılan değişiklikle standartlara uygun olmayan plakaların, muayeneden geçemeyeceğini söyledi. Uygulama 3 Temmuz 2017 Pazartesi gününden itibaren başlatıldı. Yeni uygulamaya göre rakamların arasında vida bulunması, yazıların silik, bold, italik veya kapatma şeklinde olması ağır kusur kapsamına alındı.

Standartlara uymayana geçiş yok

Sarayönü Şoförler Odası Başkanı İsmail Karataş, plakaların basım ve dağıtımının, TŞOF ve federasyona bağlı odalara verildiğini anımsatarak, merdiven altı yerlerde basılan plakalarda belirlenen standartların dışına çıkıldığını ifade etti. Sahte plakaların terör olayları, gasp, soygun gibi işlerde kullanıldığını dile getiren Karataş, sahte plaka basan, dağıtan ve aracına takanlara para cezası uygulandığını söyledi.

TÜVTÜRK fenni muayene istasyonlarında temmuz ayı itibarıyla "sahte" olarak nitelendirilen, standardın dışında basılan plakaların birinci derecede ağır kusurlu sayılacağını belirten Karataş, "Silik, italik veya bold olarak yazılan, rakam ve harflerin arasında vida olan, ortasındaki boşluğun köşeli şeklinde olması gibi standarda uygun olmayan şekilde plaka takılı araçlar, muayeneden geçmeyecek. Bir defaya mahsus ceza kesilmeyecek araç sahiplerinden plakaların standartlara uygun olarak değiştirmeleri istenecek." ifadelerini kullandı.