Kara hasret kaldık

Kara hasret kaldık
Yurt genelinde kış ayları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, bu yıl Sarayönü ilçesinde de henüz etkili bir kar yağışı meydana gelmedi. Geçtiğimiz yıl bir metreyi aşan kar yağışı ile son yılların en verimli kışını...

Yurt genelinde kış ayları mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, bu yıl Sarayönü ilçesinde de henüz etkili bir kar yağışı meydana gelmedi. Geçtiğimiz yıl bir metreyi aşan kar yağışı ile son yılların en verimli kışını geçiren Sarayönü, bu yıl ise kara hasret kaldı.

Kışın en sert geçtiği ocak ayının ortasında olunmasına rağmen Sarayönü'nde karın halen yağmaması, vatandaşları gün geçtikçe daha da tedirgin ediyor. Geçtiğimiz hafta içerisinde etkili şekilde başlayan kar yağışı, özellikle çiftlilerde büyük sevince neden olurken, kısa süre sonra etkisini yitirmesi yine kar örtüsünün oluşamamasına neden oldu.

Sarayönü'nde bu sene karın yağmamasının iyi olmadığına değinen vatandaşlar, "Bu sene nedense ilçemize doğru düzgün hiç kar yağmadı. Tabi ki Sarayönü için kötü bir durum. Çünkü havaların böyle gitmesi, hububatın ihtiyaç duyduğu kar örtüsünün oluşmamasına neden oluyor. Ağaçların erkenden çiçek açmasına, daha sonra tekrar soğuması da erken açan çiçeklerin dökülmesiyle meyve verimi de düşebilir. Karın bu sene Sarayönü'ne yağmaması hiç iyi bir şey değil, yağarsa daha iyi olur. Şuan Sarayönü'nde yaşayan insanların çoğu özellikle çocuklar hasta. Hasta olması da bu havalardan dolayıdır. Kar yağsa çok iyi olur. Kar bu havayı temizliyor ve hastalıkları engelliyor. Tabi bizim en büyük beklentimiz karın yağması." şeklinde konuştu.