‘Kara bir leke sürmek istediler, şanlı bir zafer yazdıkâ€

‘Kara bir leke sürmek istediler, şanlı bir zafer yazdıkâ€
Vatanın bütünlüğüne, milletin bağımsızlığına, kardeşliğe, birliğe ve beraberliğe kast eden hain ellerin yaptığı işgal girişiminin üzerinden tam 1 yıl geçti. 15 Temmuz 2016 yı kara bir leke olarak tarih sayfalarına yazmak...

Vatanın bütünlüğüne, milletin bağımsızlığına, kardeşliğe, birliğe ve beraberliğe kast eden hain ellerin yaptığı işgal girişiminin üzerinden tam 1 yıl geçti. 15 Temmuz 2016 yı kara bir leke olarak tarih sayfalarına yazmak isteyen işgalci hainlerin bu kalleşçe yaklaşımı; idarecilerin feraseti, milletin metaneti, sağduyusu ve ülkesi için canından geçercesine tankların önüne kendisini atması ile püskürtüldü. 15 Temmuz 2016 tarih sayfalarına kahramanlık hikayeleriyle dolu şanlı bir destan olarak yazıldı.

Hain darbe girişiminin yıldönümünde açıklama yapan Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, “Milletimizin bölünmez bütünlüğüne, vatanımıza, devletimize, bayrağımıza kast eden hain ellerin girişimlerinin üzerinden tam 1 yıl geçti. Ülke olarak, millet olarak ve idareciler olarak alınabilecek en büyük dersleri aldığımız bir 15 Temmuz u geride bıraktık. Ancak üzerinden 1 yıl geçmiş olmasına rağmen bu hain girişimin izlerini halen tam manasıyla silmiş değiliz. Ekonomide, sosyal hayatta, hukukta, askeri alanda, eğitimde, sağlıkta ve hayatımızın her alanında 15 Temmuz un izlerini halen görmekte ve hissetmekteyiz. Hain darbe girişiminin etkilerini halen hissediyor olmamız, bu girişimin ve ülkemize kast eden hain ellerin planlarının ne kadar büyük olduğunu göstermektedir” dedi.

“Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, iktidarı ve muhalefetiyle devlet adamlarının kararlı bir duruş göstermesi ve milletin de azami gayret göstererek hainlerin bertaraf edilmesi için gayret göstermesi neticesinde inşallah ülkemiz selamete kavuşacaktır” diyen Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, bu süreçte genelde Türkiye medyasına özelde de Konya medyasına ayrı bir parantez açmak gerektiğini vurguladı.

Halkın doğru bilgiyi en hızlı şekliyle alabilmesi için her zaman olduğu gibi 15 Temmuz gecesi ve sonrasında da medyanın var gücüyle çalıştığına vurgu yapan Sefa Özdemir, “15 Temmuz u Türkiye medyası ve Konya medyası için bir sınav olarak değerlendirmek gerekir. Medyamız çok şükür ki, bu sınavı başarı ile geçmiştir. İçimizdeki haricileri bir kenara koyarak genel manada medyanın üzerine düşen vazifeyi layıkıyla yerine getirdiğini söyleyebiliriz. Tabi ki yaptıklarımızla öğünürken, her şeyin olup bittiğini düşünmemek ve uyanık olmak gerekir. Konya daki gazeteler, televizyonlar, radyolar, dergiler ve tüm medya kuruluşlarının emektarları üzerindeki sorumluluğun ve yüklendiği ulvi görevin bilincinde olmalı ve bu bilinçle çalışmalarını sürdürmelidir” diye konuştu.

Konya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sefa Özdemir, kanlı darbe girişiminin millete yapılmış bir ihanet olduğunu dile getirerek, “Hiçbir zaman unutmayacağımız 15 Temmuz şehitlerimizle birlikte bu vatan için toprağa düşmüş, can vermiş tüm şehitlerimizi bu vesileyle bir defa daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Allah ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Bir daha böyle büyük imtihanlara tabi tutmasın” diyerek sözlerini tamamladı.