Kar yağışları umut oldu

Kar yağışları umut oldu
Sarayönü’nde bir haftadır yağan ve Çarşamba gecesi etkili olan kar yağışı, vatandaşları sevindirdi. Uzun süredir beklenen kar bereketinin gelmesi ile birlikte çiftçiler de rahat bir nefes aldı. Kar yağışı ile birlikte Sarayönü...

Sarayönü’nde bir haftadır yağan ve Çarşamba gecesi etkili olan kar yağışı, vatandaşları sevindirdi. Uzun süredir beklenen kar bereketinin gelmesi ile birlikte çiftçiler de rahat bir nefes aldı. Kar yağışı ile birlikte Sarayönü Belediyesi kar temizle ekipleri seferber olurken, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için ilçenin tüm yolları açıldı. Bir taraftan yağıp bir taraftan eriyen kar toprağı berekete doyururken, çiftçiler yeni yıla umutla bakmaya başladı.

Sarayönü bereketli bir haftayı geride bırakırken, kar yağışı oluşturduğu güzel görüntülerin yanında çiftçilere de umut oldu.

Kar kalınlığı yer yer 30 santimetreyi bulurken, ilçenin yüksek kesimlerdeki mahallelerinde yağış daha yoğun şekilde gerçekleşti. Yerde tutan kardan daha fazlası ise eriyerek toprağa karıştı. Kar yağışı ile birlikte çevre beyaz örtüyle kaplanırken çevrede kartpostallık görüntüler oluştu.

Vatandaşlar da kar yağışının bereket olduğunu belirterek, “Ekinimize, şehrimize hayırlı olsun. Kış bu sene geçtiğimiz yıl kadar etkili olmasa şükürler olsun beklediğimiz kar sonunda geldi. İnşallah hayırlısı ile bereket getirir.” şeklinde yorumladı.

En çok çiftçi sevindi

Geçtiğimiz hafta yağan kar nedeniyle yeni sezona umutla baktığını belirten çiftçiler, “Güzel yağış düştü. Kar yorganını bekliyorduk. Geçen haftalarda görülen yumuşak hava nedeniyle çıkışlar güzel şekilde tamamlanarak hububat istenen boyuta ulaştı. Son günlerde yağan kar da altın değerinde oldu. Bu yağış yer altı sularını da besleyecek." dedi.

Sosyal medyada kar sevinci

Sarayönü ilçe merkezinde yağan karla bereket sevinci yaşayan Sarayönülüler de ilçenin dört bir tarafından duygularını ve kar manzaralarını paylaştı. Birçok vatandaş sevincin fotoğraflarını sosyal medya hesaplarında paylaşarak, karla ilgili yorumlarını paylaştı. Kimi kartopu savaşını hesabında paylaşırken, kimileri de yaptığı kardan adamla boy gösterdi.

Güzel görüntüler oluştu

Karla birlikte Sarayönü’nün birçok yerinde kartpostallık görüntüler oluştu. Güzel görüntülere şahit olan vatandaşlar telefon ve fotoğraf makineleri ile eşsiz görüntüleri ölümsüzleştirdi. Karla kaplı cadde ve ağaçların güzelliği objektiflere yansıdı. Vatandaşlar ilçenin çeşitli bölgelerinden kar manzaralarını fotoğraflayarak sosyal medyada arkadaşlarıyla paylaştı.