Kamu çalışanlarına yeni koronavirüs genelgesi!

Kamu çalışanlarına yeni koronavirüs genelgesi!
İçişleri Bakanlığı koronavirüs tedbirleri ile ilgili genelge yayımladı. Genelgede 14 il için düğün, kına gecesi, nişan gibi etkiliklerle ilgili yasaklar getirilirken ülke genelinde kamu kurumlarında çalışan personele yapılacak...

İçişleri Bakanlığı koronavirüs tedbirleri ile ilgili genelge yayımladı. Genelgede 14 il için düğün, kına gecesi, nişan gibi etkiliklerle ilgili yasaklar getirilirken ülke genelinde kamu kurumlarında çalışan personele yapılacak ikramlar da durduruldu.

KAMU KURUMLARINDA ÇALIŞANLARA HANGİ YASAKLAR GETİRİLDİ?

İnsanların toplu halde bulunduğu yerler ile bazı kamu kurum ve kuruluşlara getirilen yasaklar kapsamında temasa yönelik bazı kurallar getirildi.

İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgeye göre yemekhane hizmetleri hariç her türlü ikram yasaklandı.

Genelgede, “Kamu kurum ve kuruluşlarında yemekhane hizmetleri hariç olmak üzere kişilere (personel, ziyaretçi ya da hizmet almak için bulunan vatandaşlarımız da dahil) yapılacak her türlü yiyecek-içecek (paketli su servisi hariç) ikramı durdurulacak.” ifadelerine yer verildi.

İŞTE İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENELGESİ

26 Ağustos’tan itibaren Adana, Ankara, Ağrı, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Şanlıurfa, Van ve Yozgat illerinde; sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere müsaade edilmeyecek. Bu illerde düğün ve nikahların en fazla 1 saat süre içerisinde tamamlanması sağlanacak. Düğün salonlarında sandalye/koltuk düzeninin fiziki mesafe koşullarına uygun ve dans/oyun pisti alanlarını da kapatacak şekilde oluşturulacak.

Düğün ve nikahlarda toplu yemek verilmesi de dahil olmak üzere her türlü yiyecek-içecek servisi/ikramı (paketli su servisi hariç) yapılması durdurulacak. Bu şekilde gerçekleştirilecek düğünlerde oyun/dans gibi faaliyetlere kesinlikle müsaade edilmeyecek.

Gelinle damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 15 yaş altı çocukların düğünlere ve nikah merasimlerine katılması yasaklanacak.

Bu illerde her nikah merasimine en az bir kamu görevlisinin (kolluk, zabıta vb.) görevlendirilmesinin sağlanarak denetim faaliyetlerine ağırlık verilecek.

İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra düğün ve nikahlarda, bu Genelge ile düzenlenen hususlar dışında daha önce Bakanlığımızın ilgi genelgeleri ile Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan tüm kural ve tedbirlere eksiksiz riayet edilecek.