Kalkışma Türk halkının karşı çıkmasıyla püskürtüldü

Kalkışma Türk halkının karşı çıkmasıyla püskürtüldü
Sarayönü nde 15 Temmuz un yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı. Kaymakam Tarık Bahadır etkinliklerde yaptığı konuşmada haince girişilen kalkışmanın Türk halkının birlik ve beraberlik içerisinde karşı çıkmasıyla...

Sarayönü nde 15 Temmuz un yıldönümü düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı. Kaymakam Tarık Bahadır etkinliklerde yaptığı konuşmada haince girişilen kalkışmanın Türk halkının birlik ve beraberlik içerisinde karşı çıkmasıyla püskürtüldüğünü söyledi.

Etkinlikler Kaymakam Tarık Bahadır başkanlığında Sarayönü Kaymakamlığı Toplantı Salonu nda yapılan organizasyon toplantısı ile başladı.

Toplantıya Belediye Başkanı Nafiz Solak, İlçe Jandarma Komutanı Tamer Yöney, İlçe Müftü Vekili Mustafa Topçu, Emniyet Amiri İhsan Ertuğrul, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Abide İşçi, Konuklar Tarım İşletmesi Müdürü Ali Odabaş, Ziraat Odası Başkanı Ö.Fatih Karça, AK Parti ilçe Başkanı Şükrü Tınas, CHP İlçe Başkanı Bayram Yeşilkaya, MHP İlçe Başkanı Mehmet Kozan, Saadet Partisi İlçe Başkanı Ziya Tokgöz katıldı.

Toplantıda 15 Temmuz şehitlerini anma, demokrasi ve milli birlik etkinlikleri kapsamında yapılacak çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunulurken, etkinliklerin en iyi şekilde hazırlanması için ilgili kurumlara talimatlar verildi. Siyasi partilerin de etkinliklere katılması ve destek vermeleri istendi.

Toplantının ardından şehitlik ziyareti gerçekleştirildi. Sarayönü Şehitliği alanında gerçekleştirilen programda Yasin-i Şerif okunarak tüm şehitler için dualar edildi.

Kara bir leke önlendi

Kaymakam Tarık Bahadır burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz da demokrasiye karşı yapılan hain saldırı karşısında tüm Türk halkının birlik ve beraberlik içerisinde tepki göstererek sokaklara döküldüğünü, tank ve silahlara karşı durarak tarihimizde açılacak kara bir lekeyi önlediklerini söyledi.

Bir grup hainin bu ülkenin silahlarını kendi yurttaşlarına çevirdiğini dile getiren Bahadır, “Haince girişilen bu kalkışma Türk halkının birlik ve beraberlik içerisinde karşı çıkmasıyla püskürtüldü. Allah bir daha böyle bir haince girişimi ülkemize yaşatmasın. Bu zihniyette olanlara da fırsat vermesin. 15 Temmuz şehitlerine ve bu ülke için canlarını hiç tereddüt etmeden veren, diğer hain terör örgütlerine karşı mücadele ederken şehit düşünlere ve Çanakkale şehitlerini minnetle saygıyla anıyor kahraman gazilerimize de hayırlı ömürler” diliyoruz.