Kadına şiddetle mücadele toplantısı yapıldı

Kadına şiddetle mücadele toplantısı yapıldı
Sarayönü’nde 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Artırılması Toplantısı' yapıldı.Sarayönü Kaymakamlığı toplantı salonunda Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay başkanlığında yapılan...

Sarayönü’nde 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Artırılması Toplantısı' yapıldı.

Sarayönü Kaymakamlığı toplantı salonunda Sarayönü Kaymakamı Abdulkadir Okay başkanlığında yapılan toplantıda, "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Artırılması Koordinasyon Merkezi Planı", kurum ve kuruluş müdürlerine sinevizyon eşliğinde anlatıldı.

Toplantıda; tüm kurumların 2019 yılı verileri değerlendirilerek mevcut duruma ilişkin analizler yapıldı. 2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Kurumsal İşbirliği ve Eşgüdümün Artırılması Koordinasyon Planının etkin şekilde uygulanmasını sağlamaya ve bu alanda alınacak tedbirlerin görüşülmesine yönelik konular masaya yatırıldı.

Kaymakam Abdulkadir Okay, kadına yönelik şiddetle mücadelede kurumsal işbirliği ve eşgüdümün artırılması için ilçe olarak kurum ve kuruluşlarla birlikte üzerlerine düşen görev ve sorumlulukları ivedilikle yerine getireceklerini kaydetti. Kadınların toplumda her alanda fırsat ve imkanlardan eşit şekilde yararlanması gerektiğini ifade eden Kaymakam Okay, "Ülkemizde kadınlarımızın toplumsal statüsünün güçlendirilmesi, kadın haklarının geliştirilmesi ve kadına yönelik her türlü şiddetin önlenmesi konusunda yasal düzenlemeler yapılmış ve şiddetle mücadeleye dair altyapı güçlendirilmiştir. Kadına yönelik ayrımcılığın ve kadına yönelik şiddetin önlenmesi hiç şüphesiz toplumsal kalkınmaya da ivme kazandıracaktır." dedi.