Kadın çiftçiler Erdoğan ile buluştu

Kadın çiftçiler Erdoğan ile buluştu
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından organize edilen  "Bu Toprağın Kadınları Milli Tarım Ruhuyla Buluşuyor" etkinliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi...

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından organize edilen  "Bu Toprağın Kadınları Milli Tarım Ruhuyla Buluşuyor" etkinliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Bakanlık yetkilileri ve Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen kadınların katılımıyla gerçekleştirildi.

Ankara Ticaret Odası Kongre Sarayında gerçekleştirilen ve Anadolu nun dört bir yanından gelen 3500 çiftçi kadının katıldığı toplantıya ilçemizden de 38 girişimci ve çiftçi bayan katıldı.

Tarım konusunda Konya Ovasının en önde gelen ilçelerinden biri olan Sarayönü bu programda da dikkat çekti. Konya için ayrılan 100 kişilik kontenjanın 38 kişisi Sarayönü Ziraat Odası önderliğinde katılım sağlandı.

Programda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü nü kutlayarak ‘Böyle günlerin, karşı, karşıya kaldığımız sorunların konuşulmasına, yeni hedefler konarak, yol haritalarının çizilmesine vesile olduğuna inanıyorum. Umarım ki, bugün, mağdur ve mazlum coğrafyalar başta olmak üzere, dünyanın tüm kadınlarına huzur, başarı ve mutluluk getirir. dedi.

Toprağa sadece tohum değil, birikim ve bilinç de ekildiğini söyleyen Erdoğan, kadınların rolüne işaret etti ve 'Eğitimli kadın, toplumun ışığıdır. Bir kadının eğitimi, ailenin, yani toplumun eğitimi demektir. Anaların sevgi dolu yüreği, toprağın verimini artıracak, bereketlendirecektir.' dedi.