Kadıköy’de Konyaspor fırtınası

Kadıköy’de Konyaspor fırtınası
Konyaspor, sezonun ilk deplasman zaferini Fenerbahçe karşısında elde ederek, hem rakibinin 4 maçlık galibiyet serisine son verdi, hem de ilk yenilgisini tattırdı. Yeşil-beyazlı temsilcimize zaferi getiren golleri ikinci yarıda Jevtovic...

Konyaspor, sezonun ilk deplasman zaferini Fenerbahçe karşısında elde ederek, hem rakibinin 4 maçlık galibiyet serisine son verdi, hem de ilk yenilgisini tattırdı. Yeşil-beyazlı temsilcimize zaferi getiren golleri ikinci yarıda Jevtovic ve Kravets attı.

Süper Lig temsilcimiz İttifak Holding Konyaspor, sezonun ilk deplasman zaferini Fenerbahçe karşısında elde ederek, hem rakibinin 4 maçlık galibiyet serisine son verdi, hem de ilk yenilgisini tattırdı. İttifak Holding Konyaspor, Kadıköy’de 3 puanı kazanarak çok değerli bir galibiyete imza attı. Önemli eksiklere karşın rakibini ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup eden Anadolu Kartalı, puanını 9’a çıkararak milli maç arasına moralli girdi. Ülker Stadı’nda oynanan karşılaşmanın 31. dakikasında Fenerbahçe’nin golü iptal edildi. Pelkas’ın ceza sahası sağ çaprazından topun gelişine aşırtma vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti.

İlk anda golü veren maçın hakemi Ali Şansalan, VAR’dan gelen uyarı üzerine pozisyonu saha kenarında ekrandan izledi. Gol pozisyonunda Valencia’nın topa eliyle müdahale ettiğini belirleyen Şansalan, golü iptal etti. İlk yarıda Deni Milosevic ile yeşil-beyazlı ekip, yüzde yüzlük gol şansını değerlendiremezken, kaleci Altay aşırtma vuruşta gole izin vermedi. Mücadelenin ilk yarısı golsüz tamamlandı. İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıda da daha çok pozisyon bulan ekip ev sahibi Fenerbahçe oldu. Ancak maçta dengeyi Anadolu Kartalı bozdu. 67. dakikada Marko Jevtovic, vole ile muhteşem bir gole imza attı. 77’de savunmanın arkasına sarkan Artem Kravets farkı 2’ye çıkardı: 0-2.

Kalan sürede başka gol olmadı ve yeşil-beyazlı temsilcimiz mücadeleden 2-0 galip ayrılarak milli maç arasına moralli ve özgüvenli girdi. Beşiktaş’ı evinde 4-1 yendikten sonra 4 haftadır 3 puan hasreti çeken Konyaspor, bu galibiyetle puanını 9’a çıkardı. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, bu önemli 3 puanla bu sezon ki ilk deplasman galibiyetini elde ederken, Fenerbahçe’yi de lig tarihinde ikinci kez deplasmanda devirdi. Süper Lig’de bu sezon ilk kez yenilen Fenerbahçe ise 17 puanda kaldı ve averajla liderliği Aytemiz Alanyaspor’a kaptırdı. Ayrıca Konyaspor Başkanı Hilmi Kulluk ve yöneticiler de tribündeki yerlerini alarak takımı yalnız bırakmadılar.

Deplasmanda ilk gol ilk galibiyet

Konyaspor bu sezon oynadığı 3 deplasman maçında galibiyet alamazken gol dahi atamamıştı. Yeşil-beyazlı ekip zorlu Fenerbahçe maçına bu istatistik ile çıktı. Konyaspor Gençlerbirliği Denizlispor ile berabere kalırken Gaziantep deplasmanında ise sahadan 1-0’lık yenilgi ile ayrılmıştı.

Ligin iyi futbol oynayan takımı Fenerbahçe karşısına 7-8 oyuncusundan yoksun ve bu istatistiklerle çıkan Anadolu Kartalı büyük bir sürprize imza attı ve rakibini 2-0 gibi net bir skorla yendi.

Milli araya moralli girdi

Gazinatep ve Medipol Başakşehir maçlarından yenilgi ile ayrılan ve son 4 haftadır maç kazanamayan Konyaspor Fenerbahçe galibiyeti ile derin bir nefes aldı. Yeşil-beyazlı ekip milli maçlar nedeniyle lige verilen araya da bu moralle girdi. Konyaspor milli aranın ardından sahasında Kasımpaşa’yı konuk edecek. Milli ara ayrıca sakat oyuncuların takıma dönüşü için avantaj olacak.

erzincan escort