Kabristanlara bayram ziyareti

Kabristanlara bayram ziyareti
Sarayönü’nde Ramazan Bayramı arifesinde ve bayram sabahı, vatandaşlar mezarlıklara akın etti. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha iyi yapabilmesi için bayram öncesi ilçe mezarlıklarındaki bakım,...

Sarayönü’nde Ramazan Bayramı arifesinde ve bayram sabahı, vatandaşlar mezarlıklara akın etti. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların mezarlık ziyaretlerini daha iyi yapabilmesi için bayram öncesi ilçe mezarlıklarındaki bakım, onarım ve temizlik çalışmaları yaptı. Vatandaşlar mezarlık ziyaretinde yakınları için dua edip Kur'an-ı Kerim okudu.

Yakınlarının mezarlarını ziyaret edip Kur'an-ı Kerim okuyan vatandaşlar beraberlerinde getirdikleri şeker ve bisküvileri çocuklara dağıttı. Konuklar yolu üzerinde bulunan kabristanda yakının mezarını ziyaret eden vatandaşlar her yıl mezarlık ziyaretini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Ölülerimiz için Kur'an-ı kerim okuyoruz, okutuyoruz, gelirken beraberimizde çocuklarımızı getiriyoruz. Bu geleneğimiz yüz yıllardır devam ediyor. Sarayönü’nde yıllardır devam eden bu gelenek çok önemli bir unsurdur" dedi.

Mezarlıkta yatan yakınlarını ziyaret eden vatandaşlar, "Bayram arifesinde bu dünyadan göçüp giden ölülerimizi yad etmek için mezarlıklara geliyoruz. Sadece bayramlarda değil sürekli gelip ziyaret etmek lazım. Bu dünyanın faniliğini hatırlamak ve ölülerimize bir vefa borcu göstermek için buraya geliyoruz. Burada Yasin okuyoruz. Kısacası ölülerimiz yararına ne varsa onu yapmaya çalışıyoruz. Umarım bölgemizdeki bu gelenek yıllarca sürer" diye konuştu.

Ahmet Hüdai'ye yoğun ilgi

Ladik mahallesinde her bayram öncesi olduğu gibi Ramazan bayramı arifesinde de Ahmet Hüdai hazretlerinin mezarı en yoğun günlerinden birini yaşadı. Mezar ziyareti esnasında mezarlık çevresi özel araçlarla dolarken, yakınlarının mezarlarını ziyaret etmek için mezarlığa akın eden birçok vatandaş, mezar başlarında Kur’an ve Yasin’i Şerif okuyup dualar etti. Kabirlerin üzerlerini temizleyen vatandaşlar, yakınlarına dua ettikten sonra eskiden beri süregelen geleneklerinden olan kabristan ziyaretinde bulunan vatandaşlara şeker ikram edildi.