İyi tarım ödemeleri askıda

İyi tarım ödemeleri askıda
Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından mart ayında başvuruları kabul edilen İyi Tarım Uygulamaları Desteklemesinin icmalleri askıya çıktı.Ülkemizde çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal...

Sarayönü Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından mart ayında başvuruları kabul edilen İyi Tarım Uygulamaları Desteklemesinin icmalleri askıya çıktı.

Ülkemizde çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen bir tarımsal üretimin yapılması, doğal kaynakların korunması, tarımda izlenebilirlik ile sürdürebilirlik ile gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla iyi tarım uygulaması yapan çiftçiler desteklenmektedir.

Çiftçiler başvuru dilekçesi ekinde 01/01/2019 ile 31/12/2019 tarihleri arasında düzenlenen ve 2019 yılında geçerli olan İyi Tarım Uygulamaları sertifikası ile birlikte Ek-6ya uygun olarak yetkilendirilmiş kuruluşlarca düzenlenmiş İyi Tarım Uygulamaları sertifika ekini ibraz ederek müracaatını gerçekleştirmişti.

Örtü altı için İyi Tarım Uygulamaları desteği başvurusunda bulunan çiftçiler ayrıca İl/İlçe Müdürlüklerinin ilgili birimlerinden alacakları Ek-7ye uygun olarak hazırlanan Örtü altı Kayıt Sistemi belgesini başvuru dosyasında ibraz etti.

Bu başvurular neticesinde Sarayönü’nde 85 üreticinin 2 bin 737,95 dekar alanda gerçekleştirdiği iyi tarım uygulamaları için 425 bin 157,37 lira ödenecek. Askıya çıkan listeyle ilgili değerlendirmelerin tamamlanmasının ardından önümüzdeki günler desteklerin çiftçilere ödenmesi bekleniyor.