İyi Parti’den 12 Eylül açıklaması

İyi Parti’den 12 Eylül açıklaması
İyi Parti İlçe Başkanı Çetin Zeybek, 12 Eylül darbesinin yıldönümünde açıklamada bulundu.Zeybek, 12 Eylül ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:“12 Eylül 1980 darbesi demokrasi tarihimizin utançlarından biridir. ...

İyi Parti İlçe Başkanı Çetin Zeybek, 12 Eylül darbesinin yıldönümünde açıklamada bulundu.

Zeybek, 12 Eylül ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“12 Eylül 1980 darbesi demokrasi tarihimizin utançlarından biridir.  12 Eylül, üzerinden 41 yıl geçmesine rağmen ülkemiz üzerindeki yıkıcı etkileri halen devam eden kanlı bir darbedir. Demokrasiye kara bir lekedir.

Hangi görüşten olursa olsun ülke ve millet meselelerini kendisine dert eden bir neslin üzerinden silindir gibi geçen, senaryosu başka coğrafyalarda yazılmış ahlaksız bir organizasyondur.

Söndürülen gencecik ocaklar, hayatının baharında darağacıyla tanışan yiğitler, ölümler, işkenceler ve karartılan hayatlardır.

Kayıtlara göre 650 bin kişi gözaltına alındı, 1,683 bin kişi fişlendi, 50 kişi idam edildi, 171 kişinin ‘işkenceden öldüğü’ belgelendi. Gözaltında kaybolan insanlar ise bilinmiyor...

Bu acı yaranın bir daha açılmaması için demokrasiyi sekteye uğratacak her türlü askeri ve sivil müdahalenin yaşanmayacağı, barış, kardeşlik ve özgür yarınlar dileğimle 80 darbesinde yaşamını yitirenleri saygıyla anıyorum. Allah bir daha 12 Eylüller yaşatmasın.”