İşsizlikte korkutan artış!

İşsizlikte korkutan artış!
Türkiye'nin işsizlik oranı yüzde 1.9 artarak yüzde 12.7'ye ulaştı. Toplam işsiz sayısı, 4 milyona yaklaştı. 2016 yılında Türkiye genelinde 101 bin 614 işletme kapatıldı. Üniversite mezunu gençlerin büyük çoğunluğu ise...

Türkiye'nin işsizlik oranı yüzde 1.9 artarak yüzde 12.7'ye ulaştı. Toplam işsiz sayısı, 4 milyona yaklaştı. 2016 yılında Türkiye genelinde 101 bin 614 işletme kapatıldı. Üniversite mezunu gençlerin büyük çoğunluğu ise işsiz

“Milli İstihdam Seferberliği” iş arayan insanlara umut olsa da, işsizliğin önü bir türlü alınamıyor.  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), açıkladı. 668 bin kişi, işsizler kervanına katıldı. Bu artış ile birlikte işsizlik 3 milyon 800 bin kişiyi buldu.

Ekim 2016'da oranı 11,8 olan işsizlik 2017 yılının ilk aylarında yüzde 12.7'ye yükseldi. Tarım ülkesi Türkiye'de tarımda çalışan işçi sayısı da 88 bin kişi azaldı. Türkiye, son 7 yılda en çok işsizliğin görüldüğü yılları yaşıyor. Esnaflar, bir bir kepenk indiriyor. Çoğu işletme, ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor.  Lisans mezunları, iş bulamıyor. İşsizlerin büyük çoğunluğunu yine yüzde 20'lik oranlarla gençler oluşturuyor.

GENÇLERİN PSİKOLOJİSİ BOZULUYOR

İşsiz kalan gençler, boş durmaktan kafasını bozacak düşünceler üretmeye başladıklarını söylüyor. Tahammülsüzlüklerinin arttığını ve vara yoğa sinirlendiklerini dile getiren işsiz gençler, “Olmadık olaylardan olmadık anlamlar çıkarıyoruz. Gerginlik vücudumuzu ve ruhumuzu yoruyor. ” dedi.