İsmet Ümmühan'dan okuma projesi

İsmet Ümmühan'dan okuma projesi
Sarayönü İsmet Ümmühan Önal İlkokulu, okul öğrencilerine okuma alışkanlığı kazandırmak, okudukları kitabı anlamalarını sağlamak ve ne kadar anladıklarını ölçmek için bir okuma  projesi başlattı.Sarayönü İsmet...

Sarayönü İsmet Ümmühan Önal İlkokulu, okul öğrencilerine okuma alışkanlığı kazandırmak, okudukları kitabı anlamalarını sağlamak ve ne kadar anladıklarını ölçmek için bir okuma  projesi başlattı.

Sarayönü İsmet Ümmühan Önal İlkokulu Müdürü İbrahim Bircan, kitap okuma alışkanlığının ve okuduğunu anlamanın çok önemli olduğunu söyledi.

Günümüzde okumaya çok az vakit ayrıldığını kaydeden Bircan, yaptığı açıklamada, "Bilindiği gibi gelişen ve teknolojik aletlerle donanmış olan dünyamızda, okumaya çok az vakit harcanıyor ve harcanan vakit ise kaliteli olmuyor. Öğrencilerimizin okumaya zaman ayırdıkları en etkili yer okuldur. Okulda kitap okumaya ayrılan zamanı daha verimli kullanmaları için gerekli çalışmalar yapıyoruz. Lakin bu çalışmalarda öğrencilerin okuma ve anlama, empati kurma ve pozitif örnekleri yaşama, negatif örnekleri kendi yaşamından çıkarma gibi verileri ölçecek bir sistem oluşturmak gerekiyor. Bu yüzden okunan kitapları, belli zamanlarda belli soru veya farklı farklı imtihan sistemiyle kontrol edilebilmesi için bu projeyi hayata geçirdik." dedi.

Yapılan imtihanlarda başarı gösteren öğrencileri ödüllendireceklerini ifade eden Bircan, şöyle konuştu: "Öncelikle okulumuzda sınıf kitaplıklarının kontrolü yapılacak. Eksik kitaplıklar zenginleştirilecek. Öğretmenler tarafından hangi öğrencinin hangi kitapları okuduğunu gösteren veriler kayıt altına alınacak. Her ay sonunda okunan kitaplardan sınıf öğretmenleri kendi sınıflarına sınav yapacak. Yapılan sınav sonuçları değerlendirildikten sonra her sınıfın en başarı öğrencisine ödül verilecek. Burada en büyük amacımız kaliteli okuma oranını tüm okula yaymaktır."

Etiketler :