IPARD’tan hibe çağrısı

IPARD’tan hibe çağrısı
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD Programı Dokuzuncu Başvuru Çağrı İlanına çıktı. IPARD projelerinde Konya’nın öncü ilçesi olan Sarayönü’nde yeni yatırımlar gerçekleştirmek isteyen üreticiler için...

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD Programı Dokuzuncu Başvuru Çağrı İlanına çıktı. IPARD projelerinde Konya’nın öncü ilçesi olan Sarayönü’nde yeni yatırımlar gerçekleştirmek isteyen üreticiler için “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar” ve “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” başlığı altında yüzde 70’e kadar destek verilecek. 11 Mayıs’ta başlayan başvurular, 30 Haziran’da sona erecek.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu IPARD Programı Beşinci Başvuru Çağrı İlanına çıktı. Geliştirilecek projeler için toplamda 158 milyon Avro destek verilecek.

Bu başvuru çağrı ilanı kapsamında “Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar”  ve “Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme” tedbiri kapsamında başvurular kabul edilecek.

Başvuru kabulüne ilişkin bu çağrı, IPARD Programı 2014-2020 dönemi kapsamında yatırım yapmak isteyen işletmeler tarafından destek almak üzere yapılacak. Bu dönemde, Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar kapsamında Süt Üreten Tarımsal İşletmeler, Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler, Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler, Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler desteklenecek. Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme kapsamında, Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi, Zanaatkarlık ve Katma Değerli Ürün İşletmeleri, Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri, Su Ürünleri Yetiştiriciliği, Makine Parkları, Yenilenebilir Enerji Yatırımları desteklenecek. Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlara yüzde 50-70 oranında destek sağlanacak. Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirmeye yönelik yatırımlara ise yüzde 55-65 oranında destek sağlanacak.

Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme için başvurular 1 Haziran2020 tarihi saat 09:00’dan itibaren TKDK Konya İl Koordinatörlüğünde kabul edilmeye başlanacak. Online proje başvuru sistemi 23 Haziran 2020 tarihi saat 21:00’da kapatılacak. Başvuruların son teslim tarihi ise 26 Haziran 2020, saat 18:00 olarak belirlendi. Son teslim tarihinden sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.

Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar için son başvuru tarihi ise 30 Haziran 2020.