İnfazcı kocadan çifte cinayet

İnfazcı kocadan çifte cinayet
Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesi nüfusuna kayıtlı Mediha Akdağ(50) ile Tuncer Kütük(27), Aksaray'da bir tarlada otomobil içinde tabancayla öldürülmüş olarak buldu. Cinayetle ilgili, şüpheli olarak aranan Mediha Akdağ'ın...

Sarayönü'ne bağlı Ladik mahallesi nüfusuna kayıtlı Mediha Akdağ(50) ile Tuncer Kütük(27), Aksaray'da bir tarlada otomobil içinde tabancayla öldürülmüş olarak buldu. Cinayetle ilgili, şüpheli olarak aranan Mediha Akdağ'ın iki yıldır boşanma davası süren eşi Şükrü A.(52), Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı'nın titizlikle yürüttüğü başarılı çalışma sonucunda Ladik mahallesinde yakalandı. Sorgusunda cinayeti itiraf eden Şükrü A. tutuklanarak ceza evine gönderildi. Şükrü A.'ın oğlu Tayyar A. da 8 Ay önce Ladik mahallesinde bir cinayet işlemişti.

Aksaray'da Tuncer Kütük ve yanındaki Mediha Akdağ, bir tarlada otomobilinin içinde tabancayla vurularak öldürülmüş halde bulundu.

Çarşamba günü saat 21.00 sıralarında Konya-Aksaray karayoluna yaklaşık 150 metre mesafedeki bir tarlada park halinde duran 68 BM 327 plakalı otomobil içindeki 1'i kadın 2 kişinin kanlar içinde hareketsiz halde olduğunu görenler, jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarma ekipleri inceleme başlattı. Mediha Akdağ'ın, olay günü eşyalarını Aksaray'da oturan Tuncer Kütük ile bir kamyonete yükleyip, Aksaray'da tuttukları eve götürmek üzere olduklarını saptadı. Ladik mahallesinde yaşayan eşi Şükrü A.'ın, durumu öğrenip peşlerine düştüğünü ve takip edildiklerini anlayan Tuncer Kütük'ün panikle direksiyon hakimiyetini kaybedip, şarampole düşüp, tarlada kaçmaya devam ettiği anlaşıldı. Ardından Şükrü A.'ın da önlerini kesip silahla saldırdığı belirlendi. 2 kurşunla bacaklarından yaralanan sürücüye 2 el daha ateş edildiği, araçta bulunan kadının da kafasına 3, vücuduna da 3 kurşun sıkılarak öldürüldüğü belirlendi.

Öldürülmeden önce canlı yayın

Öldürülen Kütük'ün olaydan bir kaç saat önce Konya'dan Aksaray'a giderken otomobil içinde çektiği görüntüleri sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında canlı olarak yayınladığı, yanındaki kişiye de sürekli kendisini çekmesini söylediği görüldü. Jandarma ekipleri, Kütük ve Akdağ'ı öldüren şüphelinin kimliğini belirlemek için çalışma başlattı. Mediha Akdağ'ın kafasına 3, vücuduna 3 olmak üzere toplam 6 kurşun ile öldürülmesi, intikam şüphesini ortaya çıkardı.

Şüpheli koca Ladik'te yakalandı

Başlatılan soruşturma Sarayönü'nün Ladik mahallesine kadar uzandı. Jandarma, Mediha Akdağ'ın, eşi Şükrü A. ile ayrı yaşadığı ve yaklaşık iki yıldır boşanma davalarının sürdüğünü belirledi. Soruşturmayı derinleştiren Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş ekipleri, Şükrü A.'ı Ladik mahallesinde saklandığı evde yakalayarak gözaltına aldı. Sorgusunda cinayeti itiraf eden Şükrü A. cinayetin detaylarını anlattı.

'Namus için yaptım'

Şükrü A. yapılan sorgulamasında olayı namus için yaptığını söyledi. A., jandarmadaki ifadesinde "Namus için yaptım. Eşimle iki yıldır ayrı yaşıyorduk. Eşim benden ayrılarak Konya'da ev tuttu. Ben Sarayönü ilçesine bağlı Ladik mahallesinde yaşamaya devam ettim. Olayın olduğu gün eşimin komşuları beni arayarak, 'Eşin eşyaları toplayıp gidiyor' dedi. Bunun üzerine takip etmeye başladım. Sultanhanı ilçesinde yakınlarında arabayla önlerini kestim. Benden kurtulmak için şarampole indiler. Peşlerinden şarampole indim. Tuncer Kütük'e iki el, Mediha'ya da altı el ateş edip öldürdükten sonra ayrı arabayla geri döndüm" dedi.

Oğlu da 8 ay önce cinayet işlemişti

İşlediği cinayeti itiraf ettikten sonra tutuklanan Şükrü A.'ın oğlu Tayyar A. da yaklaşın 8 ay önce husumet beslediği Yusuf Ateş'i Ladik mahallesinde önce silahla vurarak, daha sonra boğazını keserek öldürmüştü. Tayyar A., yanında taşıdığı ruhsatsız silah ile Ladik mahallesindeki bir çiğköftecide yalnız yakaladığı Yusuf Ateş'e yakın mesafeden beş el ateş etmiş, daha sonra yere yığılan Yusuf Ateş'in boğazını bıçakla keserek öldürmüştü. İşlediği cinayetin ardından babası Şükrü A. tarafından Sarayönü İlçe Jandarma Komutanlığına götürülerek teslim edilen Tayyar A. da ilk ifadesinde suçunu itiraf ederek, pişman olmadığını söylemişti.

Etiketler :