İlk araç muayenesi yapıldı

İlk araç muayenesi yapıldı
Sarayönü’nde araç muayene istasyonu, yılın ilk vizesini yapmak için Ocak ayının üçüncü haftasında kuruldu. Sarayönü’nde araçlarını muayene ettirmek isteyen vatandaşlar 2020 yılının ilk muayenesini Perşembe ve Cuma...

Sarayönü’nde araç muayene istasyonu, yılın ilk vizesini yapmak için Ocak ayının üçüncü haftasında kuruldu. Sarayönü’nde araçlarını muayene ettirmek isteyen vatandaşlar 2020 yılının ilk muayenesini Perşembe ve Cuma günü gerçekleştirdi.

Yoğun talepten dolayı randevu alamayan vatandaşların Şubat ayı vizesi için bir an önce randevu alması gerekiyor.

Periyodik Araç Muayenesi, Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü, Yola Elverişlilik Muayenesi, Tadilat sonrası muayene, Zorunlu Muayene ve Trafik Tescil İşlemleri için gerekli olan tespitler için Şubat ayının üçüncü haftası, Buğday Pazarı’nın yanında kurulacak olan muayene istasyonunda araç muayeneleri devam edecek.

Yetki tekrar Konya’ya verildi

Geçtiğimiz yıl anlamsız bir şekilde Karaman’a verilen Sarayönü Araç Muayenesi yetkisi, bu yıl yeniden Konya’ya verildi. Gezici araç muayene istasyonu geçtiğimiz yıl her ayın belirlenen gününde Karaman’dan gelerek araç muayenelerini gerçekleştiriyordu. Muayenede sıkıntı yaşayan vatandaşların ise Karaman’a gitmesi gerekiyordu. Bu yanlış uygulamadan bu yıl dönülerek yeniden yetki Konya’ya verildi.

Gecikme duruma ceza

Gezici araç muayene istasyonu yetkilileri, yaptıkları açıklamada “Araç sahibi vatandaşlarımızın gününü geçirmeden araçlarını muayene ettirmesi gerekiyor. Aksi takdirde gecikmeli yaptıracaklar için gecikme zammı uygulanacak. Gecikme zammı ise, her bir geciken aybaşına %5 olarak uygulanacak. Muayenesini yaptırmayan vatandaşlarımızın bu fırsatı değerlendirerek muayenelerini yaptırmaları menfaatlerine olacaktır.” dedi.