İletişimciler Sarayönü†nde

İletişimciler Sarayönü†nde
Öğretim Görevlisi Ruhi Gül'ün organize ettiği programda Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileri derste gördüklerini bire bir sahada uygulama fırsatı buldu.Sarayönü Belediyesi...

Öğretim Görevlisi Ruhi Gül'ün organize ettiği programda Selçuk Üniversitesi (SÜ) İletişim Fakültesi Radyo-Televizyon ve Sinema bölümü öğrencileri derste gördüklerini bire bir sahada uygulama fırsatı buldu.

Sarayönü Belediyesi sponsorluğunda Evcekaya'da  gerçekleştirilen etkinliğe Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, SÜ Radyo Televizyon ve Sinema Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aytekin Can, Uzm. Dr. Ramiz Gökbudak, Öğretim Görevlileri Ruhi Gül, Kadir Yalçın ve öğrenciler katıldı.

SÜ İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü son sınıf öğrencileri Kısa Film dersi kapsamında derste öğrendikleri kamera, ses ve ışık gibi konuları sahada bire bir uygulayarak pratik kazandı.

"Öğrencilerini aldıkları kuramsal eğitimlerini pekiştirmek amacıyla uygulama alanlarına çıkarıyoruz"

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Slak'a desteklerinden dolayı teşekkür eden Ruhi Gül, "Etkinliğimiz 12. yılında. Biz Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü son sınıf öğrencilerini aldıkları kuramsal eğitimlerini pekiştirmek amacıyla uygulama alanlarına çıkarıyoruz. Aynı zamanda sponsorluğumuzu Sarayönü Belediyesi üstlendi. Başkanımız Nafiz Solak'a teşekkür ederim.

Öğrencilerimizi alana getirerek ses bölümünden, kamera çekim ve aydınlatma ile senaryo bölümünden hocalarımızı getirerek öğrencilerimize kısa film sahnelerini burada planlamalarını ve çekimlerini gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda 12. yılında bu etkinliğin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramına denk gelmesi de etkinliğimize ayrı bir güzellik katıyor. Daha önceki yıllarda yapılan etkinliklerde olan pek çok öğrencimiz, gerek ajanslarda, televizyonlarda, sinemada çok aktif olarak görev yapıyorlar şu anda. O yüzden öğrencilere uygulamalı eğitimin etkili olabilmesi için bu programı düzenledik" ifadelerini kullandı.

Â