İlçeye yeni düğün salonu

İlçeye yeni düğün salonu
Sarayönü Belediyesi tarafından Saraç mahallesinde İmam Hatip Lisesi ile su deposu arasındaki arsaya yaptırılması planlanan düğün salonu için çalışmalar hız kazandı. Uzun zamandır ihtiyaçlara cevap vermeyen düğün salonu...

Sarayönü Belediyesi tarafından Saraç mahallesinde İmam Hatip Lisesi ile su deposu arasındaki arsaya yaptırılması planlanan düğün salonu için çalışmalar hız kazandı. Uzun zamandır ihtiyaçlara cevap vermeyen düğün salonu ile idare eden Sarayönü, yakın bir zamanda 1.300 metrekare kapalı alana sahip nitelikli bir düğün salonuna kavuşacak. Projesi hazır olan yeni düğün salonu için, söz verilen 2 milyon 500 bin lira kaynağın Sarayönü Belediyesine aktarılmasının ardından ihale gerçekleştirilecek.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, "İlçemizin ihtiyacını karşılayacak, içerisinde iki salonu, bay-bayan kuaförü, fotoğraf stüdyosu, pastanesi bulunan güzel bir salon kazandırmış olacağız. Düğün salonu hareketli duvarlarla bölünüp birleştirilebilecek. 600'er metrekarede oluşan iki düğün salonu, ihtiyaca göre 1300 metrekarelik büyük bir salon haline de kolaylıkla getirilebilecek" dedi.

 

Sarayönü Belediyesi tarafından Saraç mahallesine yaptırılacak olan 1.300 metrekarelik nitelikli düğün salonunun projesi tamamlandı. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın talimatıyla Kop Bölge Başkanlığı'na gönderilen 2 milyon 500 bin liranın şartlı olarak Sarayönü Belediyesine aktarılmasıyla, ihaleye çıkılacak.

Sarayönü nü 16 Nisan referandumundan önce ziyaret eden Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, ilçeye yeni bir düğün salonu yapılması için kaynak sağlama sözü vermişti.Sarayönü Belediyesi tarafından Saraç mahallesinde İmam Hatip Lisesi ile su deposu arasındaki arsaya yaptırılması planlanan düğün salonu için çalışmalar hız kazandı. Projesi hazırlanan yeni düğün salonu için, söz verilen kaynağın ilçeye aktarılmasının ardından ihale gerçekleştirilecek. Bakan Elvan ın desteğiyle ilçeye 1.300 metrekare kapalı alana sahip büyük bir düğün salonu yaptırılacak.

Gelişmeler hakkında bilgi veren Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, "Referandum çalışmaları sırasında ilçemize ziyarete gelen Kalkınma Bakanımız sayın Lütfi Elvan, ilçemize uzun yıllar hizmet veren belediye düğün salonunun yetersizliğini görmüş olup bizim de talebimiz üzerine, belediye düğün salonuna yeni bina yapımı için KOP Bölge Başkanlığı'na talimat verdi. Proje için 2 milyon 500 bin lira ödenek aktarılması talimatı verildi. Daha önceden sayın Kadir Akdoğan'dan hibe olarak belediyemize kazandırdığımız İmam Hatip Lisesi ve su deposu arasındaki 5 bin metrekare arsaya projemizi hazırlattık. Bakanımızın talimatı ile proje hazırlama işi hız kazandı. İlçemizin ihtiyacını karşılayacak, içerisinde iki salonu, bay-bayan kuaförü, fotoğraf stüdyosu, pastanesi bulunan güzel bir salon kazandırmış olacağız. Şehir meydanı projesi ile birlikte aşevi binasının da şu anki bulunduğu yerden kaldırılıp yeni düğün salonuna entegre edilmesini planlıyoruz. Düğün salonu hareketli duvarlarla bölünüp birleştirilebilecek. 600'er metrekarede oluşan iki düğün salonu, ihtiyaca göre 1300 metrekarelik büyük bir salon haline de kolaylıkla getirilebilecek. Büyük çaplı konferansların, merasimlerin yapılabileceği güzel bir salon yapmış olacağız. Para şartlı olarak KOP Bölge Başkanlığı'ndan belediyemize aktarılacak. Daha sonra ihaleye çıkılacak. Düğün salonu tamamlandıktan sonra modern mimarisiyle ilçemize değer katacak. Bir cazibe merkezi oluşturmayı hedefliyoruz. Mevki olarak da çok güzel bir noktada. Çarşı merkezine yakın, örnek cadde kenarında ve Toki konutlarına yakın mesafede. Bu proje için Kalkınma Bakanımız sayın Lütfi Elvan ve Milletvekilimiz Hüsnüye Erdoğan'a teşekkür ederim" dedi.