“İlçemizi geleceğe taşıyoruz”

“İlçemizi geleceğe taşıyoruz”
Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, mahalle muhtarlarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Ak parti İlçe Başkanı Gamze Karacan ve Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Ali Osman Turan’ın da iştirak ettiği toplantıda,...

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, mahalle muhtarlarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Ak parti İlçe Başkanı Gamze Karacan ve Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Ali Osman Turan’ın da iştirak ettiği toplantıda, Başkan Solak, projelerini muhtarlara anlattı. Solak, ilçeye ivme kazandıracak ve değer katacak projeler hazırladıklarını ve bunları sırayla hayata geçirdiklerini söyledi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, mahalle muhtarlarıyla toplantı gerçekleştirerek projelerinden bahsetti. Kahvaltılı toplantıda sunum yapan Solak, devam eden ve planlanan projeleri anlattı.

Proje hazırlarken ilk önce ilçeye katacağı değeri hesap ettiklerini ifade eden Solak, “bundan 50 yıl sonrasını düşünerek projeler oluşturuyoruz. İlçemizi geleceğe taşıyoruz.” dedi. Başkan Solak, proje sunumunda şunlara yer verdi:

“Beşgöz temizliği bitti. Taş tahkimatında 3/2’si tamamlandı. Tahkimatın taşını ocağımızdan biz veriyoruz DSİ döşüyor. Millet bahçesi çalışmaları da başladı. 90 bin metrekarelik bir alana yapılıyor. Böyle başka bir millet bahçesi yok. Bittiğinde ilçemize ekonomik ve görsel katkı sağlayacak. Balık havuzlarının bulunduğu alanı da millet bahçesine dahil edeceğiz.

Arasta Sarayönü için otogarımızı ilçe girişine taşıyacağız. Büyükşehir ile arsa takası tamamlanınca ihalesini yapacağız. Alt taraflar dükkat üst taraflar büro şekilde olacak. Projesi hazır.”

“Müteşebbis heyet oluşturuyoruz”

“OSB projesinde de epey yok kat ettik. Müteşebbis heyet oluşturma çalışmalarımız başladı. Büyükşehir belediyesi, biz ve sanayicilerden oluşan müteşebbis heyet oluşturulduktan sonra OSB kurulmuş olacak. Tetik ile olan davadan dolayı bazı sıkıntılar yaşanıyor ancak bu OSB projemizi etkilemiyor. Problem olacağını düşünerek o alanı sahadan ayırmıştık. OSB başladığında her yeri açmayacağız. Etap etap kurulumu sağlayacağız. İlk etap Konar tarafındaki bölüm olacak. OSB teşvikleri ikiye katlandı. Konya’ya yakın olmamız da avantaj. İlçemizi tercih edecek olan yarırımcılar büyük teşviklerden yararlanacak. 4-5 yatırımcı ile görüşmelerimiz var. İstihdam odaklı ve çevresel etkileri en düşük yatırımları tercih edeceğiz. İnsanlarımızın sağlığını etkimek istemiyor.”

“Ladik düğün salonu ihaleye çıktı”

Gençlik merkezi ve bir kapalı spor salonu yapacağız. Biri ilçe merkezinde diğeri Ladik mahallesinde yapılacak. Ladik düğün salonu da bu arada ihaleye çıktı. Bilgi beceri atölyelerimiz için içerisi ahşap olan taş ambarlarımızda restorasyon çalışması yapılıyor. Tamamlanınca ihaleye çıkaracağız.

“Üreten vatandaşlarımız kazanacak”

Haçpınarın karşısına yapacağımız üretiyorum kazanıyorum tesisi projesini son haline getirdik. Yolsan günlük 30 bin araç geçiyor. Doğal ürünler Pazar olarak kurulacak bu tesiste köyünde üretim yapan vatandaşlarımız ürünlerini satacak. Her mahalle kendine özgü ürünler satacak. Çevre ve şehircilik bakanlığımızdan bir miktar destek geldi. Büyükşehir belediyesinden de destek alacağız.

“GES projemiz ihaleye çıkacak”

Parke taşı tesisimizi geliştirdik. Kendi taşımızı üretiyor. GES (Güneş Enerjisi Santrali) projemizi de Kurşunlu ile Ladik arasına yapacağız. 1 megawat üretim potansiyeli olacak. Bu yıl sonuna kadar ihaleye çıkmış olacak. Sokak aydınlatmaları ve bütün belediye giderleri çıktıktan sonra 100 bin lira da gelir sağlayacak.

“Kentsel dönüşüm planlıyoruz”

Bir de kentsel dönüşüm projemiz var. Eski Halk Bankası karşısından PTT binasının karşısına kadar olan alanda bir kentsel dönüşüm yapmak istiyoruz. Ön tarafta dükkanlar olacak. Arka tarafta ise altı dükkan üzeri büro şeklinde yapılar olacak. İlçemize ciddi bir değer katacak. Bunun yapılabilmesi için mülk sahiplerinin onay vermesi gerekiyor. Bakanlığımız da destek verirse bunu yapacağız. Çevre ve şehircilik Bakanlığımız gerçekten her konuda bize destek oluyor.

“Üreticinin hayvanı daha değerli satılacak”

Havya borsası projemiz var. Her hayvan orta arenası olan bir alanda sergilenecek ve ihale ile satılacak. En yüksek fiyatı bulan hayvanlar satılacak. Bu şekilde üreticiler kazanacak. Bunun yanında istasyonun yanını konfeksiyon pazarına dönüştürdük ve yan tarafındaki alt geçidi yeniden düzenleyip daha kullanışlı hale getirdik.