İlaçlama çalışmaları başladı

İlaçlama çalışmaları başladı
Sarayönü Belediyesi, haşere oluşumunun önlenmesi amacıyla kanal, atıkların bulunduğu bölgeler ve su birikintilerinde ilaçlama çalışması başlattı.Sarayönü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilaçlama ekibi, karasinek...

Sarayönü Belediyesi, haşere oluşumunun önlenmesi amacıyla kanal, atıkların bulunduğu bölgeler ve su birikintilerinde ilaçlama çalışması başlattı.

Sarayönü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilaçlama ekibi, karasinek ve sivrisinek popülasyonunu kontrol altına almak amacıyla larvasit uygulaması yaptı. Larvasit uygulamasıyla haşerelerin uçkun hale gelmeden yumurta halindeyken etkisiz hale getirilmesi hedefleniyor.

İlçe merkez taşkın su kanalı, evcekaya bölgesi dere yatağı, dışarıya atılmış hayvan gübreleri ve muhtelif bölgelerde ilaçlama çalışması gerçekleştirildi.

Sarayönü Belediye Başkanı Nafiz Solak, yaptığı açıklamada, sıcakların artmaya başlamasıyla birlikte haşerelerin aktif hale gelmeye başladığını söyledi.

Haşereyle mücadelede kullanılan ilaçların insana ve çevreye zarar vermeyecek nitelikte olduğunu belirten Solak, şunları kaydetti:

"Sarayönü'nde dere, su birikintileri, su kanalları, atıkların bulunduğu bölgeler gibi haşere üreme alanlarının bulunduğu yerlerde periyodik olarak larva ile mücadele çalışması yapılmaktadır. İlaçlama işlemlerimiz tamamen biyolojik ilaçlarla yapılarak karasinek ve sivrisinek üremesinin önüne geçilmektedir. Yaz aylarında haşere açısından rahat olmak için vatandaşlarımızın evsel atıklarını, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık yapan hayvan sahiplerinin gübre atıklarını gelişigüzel kontrolsüz bir şekilde etrafa atmamalarını rica ediyoruz. İlaçlama çalışmalarımız sezon boyunca devam edecektir."