“İkinci yarı farklı olacak”

“İkinci yarı farklı olacak”
Sarayönü Belediyespor, ligin ikinci yarısı için devre arası çalışma programını aralıksız sürdürüyor. İlk yarıda ortaya çıkan sıkıntılı tabloyu tersine çevirebilmek için kadroda ciddi bir revizyona giden yeşil siyahlılar...

Sarayönü Belediyespor, ligin ikinci yarısı için devre arası çalışma programını aralıksız sürdürüyor. İlk yarıda ortaya çıkan sıkıntılı tabloyu tersine çevirebilmek için kadroda ciddi bir revizyona giden yeşil siyahlılar takımdan gönderilen beş oyuncunun yerine şu ana kadar sekiz oyuncu transfer etti. Transfer çalışmalarının devam edeceği öğrenilirken, Sarayönü Belediyespor Teknik Direktörü Niyazi Kart, ligin ikinci yarısında çok farklı bir Sarayönü Belediyespor izleyeceklerini söyledi.

Bölgesel Amatör Lig’de takımlar devre arası hazırlık çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Zirveyi zorlayan takımlar şampiyonluk hedefiyle, zirveden kopan takımlar ise ligde kalma hedefiyle transfer çalışmaları yürüterek kadrolarına takviyede bulunuyor.

Ligin ilk yarısında bazı şanssızlıkların yanında büyük sıkıntıların yaşandığı Sarayönü Belediyespor’da, ilk yarı hiç beklenmedik bir şekilde sona ererken, yeşil siyahlılar sadece 9 puan elde edip il barajında sonuncu sırada yer aldı. Sezon başında transfer politikasında yapılan hatalar ve bazı oyuncularının beklenenin çok altında bir performans sergilemesiyle şampiyonluk hedefiyle açtığı sezonun ilk yarısını düşme potasında tamamlayan Sarayönü Belediyespor, ikinci yarıda hatalarını telafi etmek istiyor.

İlk yarıda takımda yer alan beş oyuncuyla yollarını ayıran Sarayönü Belediyespor, bu oyuncuların yerinde sekiz transfer gerçekleştirdi. Henüz bir kaleci ile anlaşmayan temsilcimizin, kaleci transferi başta olmak üzere transfer çalışmalarına devam edeceği öğrenildi.

Sarayönü Belediyespor Teknik Direktörü Niyazi Kart, ikinci yarıya yönelik olarak yaptığı açıklamada, “Ligin ilk yarısında bazı sıkıntıların yanında bir o kadarda şanssızlık yaşadık. Sezon başında kaliteli bir kadro oluşturmamıza rağmen istediğimiz frekansı yakalayamadık. Bölgesel Amatör Lig, mücadele gücü ön planda olan, sürekli koşmayı ve tam saha pres yapmayı gerektiren bir lig. İlk yarıda mücadele ettiğimiz kadronun kaliteli oyunculardan kurulu olmasına rağmen bu mücadele yapısına uygun olmaması başarısız olmamıza neden oldu.” dedi.

Devre arası transfer döneminde ligin yapısına uygun oyuncuları kadroya katmak için gayret gösterdiklerini kaydeden Kart, “Devre arası transfer çalışmalarımızda mücadele eden, hırslı, basan, koşan oyuncuları kadromuza katmaya gayret gösterdik. Kadromuzu çok önemli oyuncularla güçlendirdik. İkinci yarıda çok farklı bir Sarayönü Belediyespor izletmek istiyoruz. İlk yarıda kaybettiğimiz puanların telafisini ikinci yarıda yaparak takımımızın Bölgesel Amatör Lig’de yoluna devam etmesini sağlayacağız.” şeklinde konuştu.