İkinci sezon: '714 gün sonra gelen yenilgi'

İkinci sezon: '714 gün sonra gelen yenilgi'
Sarayönü Belediyespor’un BAL’da unutulmazlarıBir önceki hafta Manavgat Belediyespor karşısında elde ettiği son saniye galibiyetiyle şampiyonluk yarışının içinde kalan ve zirveyi bir puan geriden takibe devam eden Sarayönü...

Sarayönü Belediyespor’un BAL’da unutulmazları

Bir önceki hafta Manavgat Belediyespor karşısında elde ettiği son saniye galibiyetiyle şampiyonluk yarışının içinde kalan ve zirveyi bir puan geriden takibe devam eden Sarayönü Belediyespor’un ilk yarı için önündeki tek engel, bir hafta sonra evde oynayacağı Emirdağspor maçıydı.

İşlerin iyi gittiği düşünülen günlerde kimse takımın içerisinde yaşanan sıkıntıları bilmiyordu. Taraftarlar şampiyonluk hayalleri kurmaya başlarken, Manavgat maçında attığı son saniye golüyle üç puanı getiren takımın forveti Hakan Dörtyol, Emirdağspor maçı öncesi kulüple ipleri kopararak takımdan ayrıldı. Üstelik problem yaşanan tek oyuncu sadece Hakan Dörtyol da değildi.

Alınan muhteşem galibiyete rağmen, şampiyonluk şarkıları söylenmeye başlamışken yaşanan bu kaosa anlam verilemiyordu. Kaos içerisinde geçen haftanın ardından Emirdağ maçı geldi çattı. Yaşanan büyük sıkıntıların maça yansıyacağı ise muhakkaktı.

Deplasmanda alınan Manavgat galibiyetinin ardından inancı yerine gelen taraftar tribünleri doldurdu. Şüphesiz evinde maç kaybetmeyen Sarayönü Belediyespor’un yenilebileceği kimsenin aklına gelmiyordu. Yeşil siyahlılar evinde en son 27 Aralık 2009’da yenilmişti ve 714 gündür Sarayönü Belediyespor’un iç sahada bileğini bükebilen bir takım çıkmamıştı.

11 Aralık 2011 Pazar günü saat 13:300’da her iki takımda karşılaşma için sahadaki yerini aldı. Emirdağspor şampiyonluğun güçlü adaylarından olsa da Sarayönü cephesi, evde yenilmezlik serisine güvenerek galibiyeti veya en kötü beraberliği düşünüyordu.

Bir önceki yıl şampiyon olarak 3.Lig’e çıkan Manavgat Evrensekispor’un takımdan ayrılan oyuncularının bir bölümü Isparta Emrespor’a, bir bölümü ise Emirdağspor’a gitmişti. Evrenseki’den aldığı iyi oyunculara, bir o kadar daha iyi oyuncu katarak kadrosunu oluşturan Emirdağspor, grubun en güçlü takımlarından bir tanesiydi. Kariyerinde Eskişehirspor, Göztepe, Akhisarspor, Alanyaspor gibi takımlar olan Aydın Gençer gibi ligin çok üzerinde bir kaleciye sahip olan Emirdağspor’un kadrosunu Ömer Kaplan, Erkut Yakut, Erhan Börklü, Nevzat Öner, Zafer Sever, Serhat Korkut, Alaaddin Özsoy, Cüneyt Aytürk gibi deve dişi oyuncular oluşturuyordu.

Karşılaşmanın ilk bölümünde baskısını hissettiren Emirdağspor net pozisyonlardan yararlanamadı. Tehlikeyi sezen tribünlerde büyük tedirginlik vardı. İlk yarının ikinci bölümünde baskıyı kıran yeşil siyahlılar, Oğuz ile gole bir hayli yaklaşsa da Emirdağspor ligin en iyi kalecisine sahip olmanın avantajıyla kalesini gole kapattı. Bir sonraki pozisyonda Tayyar’ın şutu direkte patladı. Sarayönü Belediyespor’un lehine esmeye başlayan rüzgar 31’nci dakikada golü de getirdi. Serkan Kaya’nın sağ kanattan kullandığı köşe atışında gerilerden gelen savunmacı Feyzullah Öksüz şık bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi.

Gelen golle birlikte taraftar büyük coşku yaşarken maçın kazanılacağı yönünde bir inanç da oluşmaya başladı. Yeşil siyahlı ekibin rakibi karşısındaki etkinliği devam ediyordu. 39’ncu dakikada Sarayönü Belediyespor bir kez daha direğe takıldı. Murat’ın sağ kanattan geliştirdiği atakta topla buluşan Oğuz önce düzeltti sonra vurdu ancak top yan direkten geri döndü. Emirdağspor’u iyiden iyiye sersemleten Sarayönü cephesinde yeşil siyahlı ekibin hanesine 3 puan yazılacağından herkes emindi ama direkten dönen topların karşılaşmanın ardından büyük pişmanlıklara neden olacağı tahmin edilemezdi.

İlk yarıyı bitiren düdükle soyunma odasına avantajlı giren Sarayönü Belediyespor’un, ikinci yarıda da oyununa kaldığı yerden devam edip alacağı galibiyetle puan cetvelinin zirvesine yerleşeceği düşünüyordu. İşler hiçte beklendiği gibi gitmedi. İkinci yarıda sahaya adeta el freni çekilmiş bir Sarayönü Belediyespor çıktı.

Maça ağırlığını koyan Emirdağspor, 59’ncu dakikada beraberliği, 89’ncu dakikada üstünlük golünü buldu. Buna karşın Sarayönü Belediyespor hiçbir varlık gösteremedi. Herkes sahada olup bitenleri hayret içerisinde izlerken, ilk yarıda oyunu farka götürecek Sarayönü Belediyespor’a ikinci yarıda ne olduğunu kimse anlayamadı.

Bir önceki hafta son dakikada attığı golle 3 puan kazanan temsilcimiz, bir hafta sonra son dakikada yediği golle ağır bir yara aldı. Uzun bir süre sahasında mağlup olmayarak rekor kıran Sarayönü Belediyespor’un bu serisine Emirdağspor son verdi. Bu maçı kazanan grup lideri olacaktı ve maçı kazanan Emirdağspor da zirvedeki yerini aldı. Sarayönü Belediyespor ise 714 gün sonra gelen yenilginin şaşkınlığı içerisindeydi.

Gelen yenilgiyle birlikte puan cetvelinde dördüncü sıraya kadar gerileyen Sarayönü Belediyespor, ilk yarının son maçında deplasmanda Burdur Şekerspor’u yenerek devreyi kapattı. Ligin ikinci devresinde ise herkes farklı bir Sarayönü Belediyespor izleyecekti.