İHH'dan dünya yetimler günü iftarı

İHH'dan dünya yetimler günü iftarı
Sarayönü'nde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Derneği gönüllüleri tarafından "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla iftar programı düzenlendi.İslam İşbirliği Teşkilatı'nın aldığı kararla Ramazan ayının...

Sarayönü'nde İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Derneği gönüllüleri tarafından "Dünya Yetimler Günü" dolayısıyla iftar programı düzenlendi.

İslam İşbirliği Teşkilatı'nın aldığı kararla Ramazan ayının 15'inci gününün ‘Dünya Yetimler Günü olarak kabul edilmesi münasebetiyle İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Derneği Sarayönü gönüllüleri, iftar yemeği verdi.

Sarayönü Halk Pazarında düzenlenen programda bir konuşma yapan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Derneği Sarayönü gönüllüsü Ali Tosun, "Bizler birbirimize tutunup kardeş olduktan sonra hiçbir şer güç hiçbir şer odak bize dair tasarlamış olduğu, kurgulamış olduğu planlarını hayata geçiremeyecektir. Fakiri ve yoksulu kollayıp gözetmenin dinin bir gereği olduğunu bizlere vazife kılan Allah'a hamdolsun. Bu vazife bizler için bir lütuf bir ihsan değildir. Allah tarafından emrolunmuştur. Annesiz veya babasız olmak bir sınavdır. Bize düşen görev bu sınavda sizlerle birlikte olmaktır, eksikliği yaşatmamaktır. Kardeş olabilmek birbirimize tutunmak anne veya baba olabilmektir." diye konuştu.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH), İnsani Yardım Derneği gönüllüleri tarafından verilen "Dünya Yetimler Günü" iftarına katılanlar arasında Sarayönü Kaymakamı Tarık Bahadır'da yer aldı.